Briose cu banane si frisca

Postat de simona72 in Dulciuri
23 Sep 2013 | 5750 vizualizari
Briose cu banane si frisca

Le-am pregatit rapid ca si surpriza pt doi aniversati...unul era finul meu si cealalta era o colega de serviciu. Finii au fost super incantati..le-au impartit intre ei sa nu fie discutii in familie ca unii au mancat mai mult:)). Iar pt colega mea, i-am aranjat cateva briose intr-o cutie care am impachetat-o cat am putut de frumos, i-am pus o lumanare mica in mijloc si a fost super incantata de mica surpriza si de cantatul de La multi ani....

Ingrediente

  • 2 banane bine coapte
  • 4 oua
  • un praf de sare
  • 150 gr zahar
  • 100 ml ulei
  • 100 ml lapte batut
  • 350 gr faina
  • 1 zahar vanilat
  • 1 praf de copt

pt decor:

  • 250 ml frisca vegetala
  • 3 linguri zahar pudra
  • mure si afine

Mod de preparare

Ouale intregi se pun in robotul de bucatarie cu un praf de sare si se bat spuma. Se adauga treptat zaharul, vanilia, care va intarii si va mai deschde ouale la culoare. Adaugam uleiul in fir subtire si laptele batut continuand mixarea la robot. Adaugam bananele zdrobite bine cu fruculita, amestecam usor cu o lingura, faina amestecata cu praful de copt adaugata treptat si amestecand usor cu un tel pt a nu scoate tot aerul din ouale batute. Se pune cu o lingura compozitia in forme de briose de silicon si in tava de briose in care am pus hartie pt briose. Formele de silicon umplute le-am asezat intr-o tava, am dat cele doua tavi la cup[torul incins la 180 grade pt 20 minute. 

Am mixat frisca cu zaharul pana ce aceasta se tinea bine pe palete. Am pus frisca in pos si am ornat dupa inspiratie briosele pe care le-am lasat sa se raceasca. cateva mure si afine au definitivat ornatul.

Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu banane si frisca" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (27)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Briose Caciula lui Mos Craciun

Postat de Constelatialeu

Briose Caciula lui Mos Craciun

Eu am dublat cantitatile, pentru ca aveam nevoie de mai multe ''caciulite''. Mai intai, am amestecat faina cu cacao, bicarbonat, praf de copt si sare. In alt vas, am pasat bine bananele, am...

Citeste continuarea

Cupcakes de ciocolata cu banane

Postat de deyutzky

Cupcakes de ciocolata cu banane

Intr-un bol amestecam faina cu cele 2 linguri de cacao si praful de copt. Adaugam oul, zaharul vanilat, zaharul, untul topit si laptele caldut si mixam. Topim ciocolata la bain-marie sau o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.09.2013, 14:26
ce frumoase sunt
la 23.09.2013, 14:28
Foarte bune si frumoase!
la 23.09.2013, 14:30
ce bine arata , sunt foarte bune ,cred si eu ca au fost incantati toti
la 23.09.2013, 14:32
excelente!!!!
la 23.09.2013, 14:37
Minunate! Cred ca-s tare bune, la cum arata!

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking