Briose cu banane, fulgi de porumb si ghimbir

Postat de ladydi in Dulciuri
8 Ian 2017 | 3181 vizualizari
Briose cu banane, fulgi de porumb si ghimbir

Bunatati pentru colindatori Fac ce fac si imi raman banane prea coapte pe care nu le mai mancam (desi se spune ca asa sunt cele mai sanatoase) si cum refuz sa arunc si nici animalutele nu servesc :P trebuie sa fac ceva cu ele. Aveam scrisa o reteta de briose cu banane si nuci pe care nu am apucat sa o fac pana acum, asa ca m-am hotarat sa o incerc, dar am constatat ca imi lipsesc nucile si asa am ajuns sa mai inventez ceva :D

Ingrediente

  • 5 banane coapte
  • 100 g unt
  • 100 g zahar
  • 1 ou
  • esenta vanilie
  • 2 lingurite praf de copt
  • 200 g faina
  • 100 g fulgi de porumb
  • 3 linguri seminte de chia
  • 5 g scortisoara
  • 1/2 lingurita ghimbir

Mod de preparare

Topim untul si il amestecam cu bananele pasate cu furculita, intr-un vas incapator. Adaugam zaharul, oul si esenta de vanilie si mixam pana se topeste zaharul. Punem praful de copt, amestecam iar, apoi faina si omogenizam compozitia. Adaugam fulgii de porumb, scortisoara si ghimbirul si mai mixam un pic. Desi am forme de briose de silicon, am vrut sa fiu sigura ca nu se prind briosele si am uns formele cu putin unt. Am pus compozitia in forme si am dat la cuptorul preincalzit, circa 30 de minute. Le lasam sa se raceasca un pic, apoi le scoatem din forme si servim. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu banane, fulgi de porumb si ghimbir" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Mucenici moldovenesti (Sfintisori)

Postat de Elena_Daria

Mucenici moldovenesti (Sfintisori)

Prima data ne ocupam de maia. Maruntim drojdia, o punem intr-un bol, adaugam peste ea zaharul, praful de sare, adaugam putin lapte pentru a se inmuia si omogenizam  usor. Adaugam apoi...

Citeste continuarea

Desert turtite cu branza si stafide

Postat de eumimi

Desert turtite cu branza si stafide

Sfaramam branza intr-un bol si amestecam cu zaharul. Adaugam oul si apoi treptat cate 1 lingura de faina, esenta si praful de copt si amestecam bine. Aluatul va fi lipicios. Ungem tigaia...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.01.2017, 23:15
Asa se nasc noi retete
la 08.01.2017, 23:26
la 08.01.2017, 23:48
la 09.01.2017, 07:09
la 09.01.2017, 07:55
Bune

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking