Briose cu banane si glazura parfumata cu tonka

Postat de bucataria_cu_mirodenii in Prajituri
6 Mai 2013 | 4367 vizualizari
Briose cu banane si glazura parfumata cu tonka

Despre tonka, am pomenit cate ceva in reteta de aici. Este o noua descoperire, si imi place tare mult. Daca aveti ocazia, incercati. Vor urma si alte retete cu tonka, dar nu numai, voi incerca pe viitor, fel de fel de retete cu mirodenii care sper sa va fie pe plac.

Ingrediente

  • Ingrediente pentru 24 de briose:
  • - 400 grame faina alba;
  • - 1 praf de sare;
  • - 1 lingurita bicarbornat de sodiu;
  • - 3 oua de casa;
  • - 1 banana (data prin blender);
  • - 100 grame unt (80% grasime, la temperatura camerei);
  • - 30 grame fulgi de migdale tocate;
  • - 200 ml iaurt grecesc (10% grasime);
  • - 1/2 lingurita extract de vanilie;
  • - 200 grame zahar alb sau brun;
  • - 1 lingura seminte de susan.
  • Ingrediente pentru sosul de pere:
  • - 2 pere Williams (marime medie);
  • - 2 linguri zahar muscovado;
  • - zeama de la o jumatate de lamaie.
  • Ingrediente pentru glazura:
  • - 175 grame crema branza (Hochland sau Philadelphia);
  • - 150 ml frisca lichida (30 % grasime);
  • - 3 lingurite zahar vanilat alb pudra;
  • - o jumatate tonka razuita.
  • * Pentru decor:
  • bomboane colorate in forma de oua mici.

Mod de preparare

Mod de pregatire briose:

 1. Faina se cerne si se amesteca cu sarea, bicarbonatul de sodiu si semintele de susan.

 2. Ouale se bat cu zaharul pana cresc in volum, se adauga extractul de vanilie, untul topit, iaurtul si bananele tocate in blender si se mixeaza.

 3. La sfarsit se adauga fulgii de migdale si se mixeaza pana se incorporeaza perfect ingredientele.

 4. Se aseaza hartiile de briose in tava si cu lingura de inghetata, se adauga cate doua masuri in forme.

 5. Se incalzeste cuptorul la 180 de grade. Briosele se coc pentru 35 de minute sau pana trec testul scobitorii.

 6. Dupa coacere, se lasa la racit in tava pentru 5-10 minute, dupa care se scot pe un gratar.

 7. Cand s-au racit de tot, se taie (se reteaza) briosele ca un capac si se scobesc in mijloc cu o lingurita.

 Mod de pregatire sos de pere:

 1. Se taie perele cubulete si se pun in blender cu zeama de lamaie. Se mixeaza pana se obtine un piure.

 2. Pireul se pune in tigaie, se adauga zaharul si se amesteca din cand in cand pana se ingroasa putin.

 3. Se lasa la racit dupa care se umple scobitura din mijlocul brioselor cu pireul.

Mod de pregatire glazura:  

1. Se bate frisca cu mixerul pana capata volum si stabilitate si se incorporeaza usor cu crema de branza, mixand in continuare.

2. Se adauga treptat zaharul si se razuieste putin tonka pentru aromatizare. Se tine la frigider pentru 30 de minute.

3. Cu ajutorul posului se formeaza un contur in jurul scobiturii umplute cu sos de pere, se pun patru bomboane in forma de oua, se aseaza peste glazura capacul briosei, si se mai decoreaza cu glazura si deasupra (optional).

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu banane si glazura parfumata cu tonka" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (40)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura cu dovleac si branza

Postat de sufletista

Desert prajitura cu dovleac si branza

Curatam 2 felii mari de dovleac si le dam prin razatoare, adaugam intr-o cratita untul si cand s-a topit, adaugam dovleacul, zaharul si calim la foc mic, amestecand ocazional. Oprim focul si...

Citeste continuarea

Mascarpone de casa

Postat de Lia1

Mascarpone de casa

1. Pune smantana intr-o oala cu fund dublu sau una foarte groasa si incalzeste-o la foc mediu-scăzut, amestecand constant, pana cand ajunge la 85/90 ° C. Va dura aproximativ 15 minute. Daca...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.05.2013, 17:03
ce frumoase sunt!!!
la 06.05.2013, 17:03
Woow! Ce frumos!
la 06.05.2013, 17:06
ce super arata
la 06.05.2013, 17:13
frumoase
la 06.05.2013, 17:16
Minunate!!!

Vezi toate comentariile (40)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking