Briose cu banane si icing de zmeura

Postat de Valclaudia in Dulciuri
17 Iul 2015 | 2373 vizualizari
Briose cu banane si icing de zmeura

Ador zmeura... :x ..... Voi???

Ingrediente

Pentru briose:

  • 2 oua
  • 2 banane coapte
  • 150 gr. zahar pudra
  • un praf de sare
  • 150 gr. faina alba proaspat cernuta
  • 150 gr unt topit
  • 75 gr. ciocolata alba rasa sau taiata bucatele
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu

Pentru iceing:

  • 1x 150 gr. zahar pudra + 3-4 linguri apa rece
  • 1x 150gr. zahar pudra + cca 15 bucati zmeura proaspata+ 1 lingura apa rece

Pentru decor:

  • zmeura proaspata
  • stelute albe din zahar

Mod de preparare

Zdrobim bananele cu furculita,punem pasta obtinuta in vasul mixerului.

Adaugam ouale, zaharul pudra, praful de sare, untul topit, praful de copt si bicarbonatul.

Mixam sa obtinem un amestec omogen in care incorporam la final faina si ciocolata alba rasa ori taiata bucatele.

Preincalzim cuptorul la 180 grade.

Asezam in tava formele de silicon captusite cu hartiute de copt briose.

Umplem formele cu aluat, cca 3/4 din capacitate, apoi dam tava la cuptor pentru 25-30 minute (coacere cu ventilatie).

Facem testul cu scobitoarea, cand sunt coapte le scoatem din formele de ssilicon pe un gratar si le lasam la racit.

Iceingul il preparam separat (cel alb de cel roz): amestecam 150 gr. zahar pudra cu 3-4 linguri apa rece, obtinem o glazura alba pe care o vom intinde cu ajutorul unei pensule din silicon pe suprafata neacoperita cu hartie a brioselor.

Iceingul roz se prepara la fel doar ca reducem cantitatea de apa si o inlocuim cu zmeura proaspat zdrobita.

Peste stratul de glazura alba mai ungem un strat de glazura roz, punem in mijlocul fiecare briose cate o zmeura (spalata si zvantata bine de apa), presaram in jurul ei stelute albe din zahar si uitam de briose cca 2-3 ore, timp in care glazura se va intari si putem savura minunatiile roz super aromate ...  :x

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu banane si icing de zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Pasca cu branza si stafide

Postat de CozonaculDolofan

Pasca cu branza si stafide

Pentru aluat pasii urmati sunt identici cu cei ai aluatului pentru cozonac: ingrediente sa fie la temperatura camerei, faina se cerne de 2-3 ori, se pregateste maiaua diizolvand intr-un bol mic...

Citeste continuarea

Gogosi de post

Postat de Valclaudia

Gogosi de post

Drojdia o zdrobim intre degete si o punem intr-un vas incapator in care vom framanta aluatul. Peste drojdie, punem sarea si zaharul pudra, amestecam si adaugam apa calduta, zeama de lamaie,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.07.2015, 20:33
Ce bunaciune
la 17.07.2015, 20:47
Bune,bune!
la 17.07.2015, 20:48
la 17.07.2015, 21:11
la 17.07.2015, 21:16

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking