Briose cu branza si struguri

Postat de ancutsa in Dulciuri
15 Sep 2016 | 3702 vizualizari
Briose cu branza si struguri

Briosele in diferite culori si arome sunt preferatele familiei mele, asa ca de aceasta data am pregatit briose de toamna cu crema de vanilie, frisca, branza pufoasa cu smantana si struguri.

Ingrediente

  • Pentru briose:
  • 2 oua + 2 albusuri;
  • 3 linguri de zahar;
  • 100 g Rama Maestro 70% grasime;
  • 5-6 linguri de faina;
  • 1 lingura praf de copt;
  • un varf lingurita sare;
  • 2 linguri vin;
  • 2 lingurite cacao;
  • pentru crema de vanilie:
  • 2 galbenusuri;
  • 3 linguri zahar;
  • 150 ml lapte;
  • Semintele de la o jumatate de pastaie de vanilie;
  • 1 lingura cu varf cu faina;
  • 50 g Rama Maestro 70% grasime;
  • pentru ornat:
  • 150 ml frisca lichida;
  • Branza pufoasa cu smantana Delaco;
  • Cacao;
  • pentru decor:
  • Stafide, struguri, bomboane decorative

Mod de preparare

Se preincalzeste cuptorul.

Se bat cu mixerul albusurile impreuna cu un praf de sare pana se obtine o spuma consistenta. Separat, se freaca margarina cu zaharul, se adauga cele 2 galbenusuri si se amesteca. Apoi se incorporeaza si spuma de albusuri si se amesteca toate. Se adauga si vinul, praful de copt, faina si se omogenizeaza.

Compozitia se imparte in 2 vase: unul va ramane simplu, iar in celalalt adaugam 2 lingurite de cacao si stafide. La nevoie, aceasta compozitie se poate subtia cu un pic de lapte.

Se toarna din fiecare compozitie in formele de briose in care am pus si forme de copt, insa nu umplem formele.

Se coc briosele la foc mediu pentru 20 de minute. Cand sunt gata, se lasa la racit.

Eu am obtinut 14 briose.

 

Crema de vanilie:

Intre timp, pregatim crema. Se amesteca cele 2 galbenusuri ramase cu zaharul si semintele de vanilie, apoi se adauga faina si se toarna incet din laptele cald, omogenizand. Acum se fierb pe foc mic, amestecand continuu cu un tel. Cand incepe sa se ingroase, se mai amesteca energic un minut, apoi se da de pe foc. Se adauga Rama si se omogenizeaza. Se lasa la racit.

 

Asamblat si Ornat:

Se scobeste fiecare briosa, se umple cu putina crema.

Se bate cu mixerul frisca lichida pana devine consistenta si matasoasa, insa nu o bateti prea mult ca sa nu se stranga la frigider.

Se orneaza jumatate din briose cu frisca si bombonele colorate. Celelalte briose se orneaza cu frisca amestecata cu branza pufoasa Delaco si struguri si se pudreaza cu cacao.

 

 

Pofta Buna!

 

Timp total: 2h 30min

Portii: 14

 

Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: 

 

http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2016/09/briose-cu-branza-si-struguri.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu branza si struguri" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Briose cu branza si struguri

Postat de andaoana

Briose cu branza si struguri

Ouale se bat spuma cu putina sare si zahar. Se adauga iaurtul ( se poate folosi iaurt grecesc , eu am folosit  lapte batut ) si se amesteca bine, apoi  punem branza de vaci...

Citeste continuarea

Briose de morcovi cu glazura de crema de branza

Postat de bucataria_cu_mirodenii

Briose de morcovi cu glazura de crema de branza

Se incalzeste cuptorul la 180 de grade. Intr-un bol, se amesteca faina, bicarbonatul de sodiu, sarea si scortisoara pana se omogenizeaza bine. Intr-un alt bol, se amesteca uleiul, zaharul,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.09.2016, 14:49
la 15.09.2016, 14:51
la 15.09.2016, 15:29
la 15.09.2016, 16:33
Yummy
la 15.09.2016, 20:22
Renata,

Deyutzky,

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking