Ingrediente
- 3 oua
- 200 gr zahar
- 100 ml iaurt
- 250 g faina
- 150 g branza de vaca (scoaca )
- 1 lingurita praf de copt
- 1 lingura coaja rasa de lamaie
- 50 ml ulei
- aproximativ 80 boabe struguri
- un praf de sare
- Un plic zahar vanilat
Mod de preparare
Ouale se bat spuma cu putina sare si zahar.
Se adauga iaurtul ( se poate folosi iaurt grecesc , eu am folosit lapte batut ) si se amesteca bine, apoi punem branza de vaci maruntita bine cu o furculita , coaja rasa de lamaie , uleiul si amestecam (atentie daca folositi mixerul sa nu stropeasca). Punem faina si praful de copt si omogenizam bine.
Aluatul rezultat in punem in formele de briose , punem cate o lingura de aluat si punem 3 boabe de struguri , apoi mai punem o lingura aluat si deasupra punem din nou 3 boabe de struguri .Deasupra presaram putin zahar tos.
Le dam la cuptor cam 20- 30 minute.
Briosele trebuie sa fie rumene cand sunt gata .
Daca doriti se pot orna , sau glazura.
Pofta mare!
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu branza si struguri" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (19)
|