Briose aperitiv

Postat de simona72 in Aperitive / Garnituri
10 Iun 2013 | 28420 vizualizari
Briose aperitiv

Eram in mare pana de inspiratie pt micul dejun....si mi-am adus aminte ca am vazut ceva briose la Merisor care mi-au placut tare mult. Era ora 7,30 dimineata, nu aveam somn si am pus repede de ceva pt micul dejun...Au iesit tare frumusele si bune. Multumesc Meri!!!>:D

Ingrediente

pt aluat:
  • 200 ml lapte caldut
  • 1 lingura unt
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura zahar
  • 400 gr faina
  • 1/2 cub mic drojdie proaspata
pt umplut:
  • 1 cutie brinzica si smintina cu masline verzi de la Delaco
  • 1 ou
  • sare
  • piper
  • 2 fire ceapa verde
  • 1 lingurita marar tocat fin
  • 4 feliute muschiulet afumat
  • 2 felii mari cascaval sau mozzarella
  • 1 rosie
  • 1 lingura ulei de masline

Mod de preparare

Aluatul l-am facut la masina de facut paine si am pus ingredientele in ordinea enumerata mai sus. Dupa ce masina mi-a framintat aluatul, l-am intins cu sucitorul pe masa de lucru unsa cu putin ulei si am decupat cerculete cu o forma s-au pahar, cu ce aveti. Am pus cerculetele de aluat in tava de briose, cite 2 cerculete cu marginile ridicate in fiecare forma.

Pt umplutura: am amestecat brinza cu sare, ceapa taiata marunt si mararul taiat fin. Feliile de muschiulet le-am taiat cubulete. Am pus cite o lingura in fiecare forma de briose peste aluat, am pus citeva bucatele de muschiulet, o feliuta mica de cascaval, o feliuta mica de rosie, putina sare si piper si citiva stropi de ulei de masline pe fiecare in parte. Am dat cuptorul la 50 grade si am lasat tava cu briose in cuptorul caldut sa creasca putin aluatul, cam 20 minute. Am copt briosele la 170 grade pt 25-30 minute.

Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose aperitiv" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (42)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

Postat de Bucataras

Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

Iata cum se prepara reteta de briose sarate cu sunca si cascaval: Începeți prin a preîncălzi cuptorul la 180°C și pregătiți tăvile de briose, tapetându-le cu...

Citeste continuarea

Aperitiv briose cu sunca si cascaval

Postat de rocsi_1612

Aperitiv briose cu sunca si cascaval

Cascavalul il taiati cubulete, la fel si sunca. Patrunjelul verde il tocati marunt Mixati ouale spuma cu putina sare. Adaugati uleiul, apoi iaurtul. Puneti faina cernuta impreuna cu praful de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.06.2013, 13:01
bun bun
la 10.06.2013, 13:03
interesant
la 10.06.2013, 13:04
ce frumusele
la 10.06.2013, 13:05
la 10.06.2013, 13:06
Foarte bune!

Vezi toate comentariile (42)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking