Ingrediente
pt aluat:
- 200 ml lapte caldut
- 1 lingura unt
- 1 lingurita sare
- 1 lingura zahar
- 400 gr faina
- 1/2 cub mic drojdie proaspata
pt umplut:
- 1 cutie brinzica si smintina cu masline verzi de la Delaco
- 1 ou
- sare
- piper
- 2 fire ceapa verde
- 1 lingurita marar tocat fin
- 4 feliute muschiulet afumat
- 2 felii mari cascaval sau mozzarella
- 1 rosie
- 1 lingura ulei de masline
Mod de preparare
Aluatul l-am facut la masina de facut paine si am pus ingredientele in ordinea enumerata mai sus. Dupa ce masina mi-a framintat aluatul, l-am intins cu sucitorul pe masa de lucru unsa cu putin ulei si am decupat cerculete cu o forma s-au pahar, cu ce aveti. Am pus cerculetele de aluat in tava de briose, cite 2 cerculete cu marginile ridicate in fiecare forma.
Pt umplutura: am amestecat brinza cu sare, ceapa taiata marunt si mararul taiat fin. Feliile de muschiulet le-am taiat cubulete. Am pus cite o lingura in fiecare forma de briose peste aluat, am pus citeva bucatele de muschiulet, o feliuta mica de cascaval, o feliuta mica de rosie, putina sare si piper si citiva stropi de ulei de masline pe fiecare in parte. Am dat cuptorul la 50 grade si am lasat tava cu briose in cuptorul caldut sa creasca putin aluatul, cam 20 minute. Am copt briosele la 170 grade pt 25-30 minute.
Pofta buna!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose aperitiv" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (42)
|