Briose aperitiv cu branza si chimen

Postat de simona72 in Aperitive / Garnituri
13 Dec 2013 | 12768 vizualizari
Briose aperitiv cu branza si chimen

Numai bune de luat la pachet, pt micul dejun sau cina....

Ingrediente

  • pt aluat:
  • 150 ml lapte batut
  • 150 ml apa
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri untura de porc
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura zahar
  • 600 gr faina
  • 1 cub mic de drojdie proaspata
  • pt umplutura:
  • 500 gr branza sarata (cas, telemea de oi, vaci....)
  • 2 oua
  • 2 linguri smantana
  • 1 lingurita seminte de chimen
  • 100 gr cascaval
  • 3-4 linguri smantana
  • un praf de sare
  • piper proaspata macinat

Mod de preparare

Aluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in masina in ordinea scrisa mai sus la ingrediente. Lasam aluatul sa creasca la loc caldut 30 minute.

Intre timp pregatim umplutura: intr-un castron sfaramam branza sau o dam pe razatoarea cu ochiuri mari, depinde doar ce fel de branza folosim, adaugam ouale, smantana si chimenul si amestecam compozitia. Intr-un alt castron dam cascavalul pe razatoarea cu ochiuri mici si-l amestecam cu 3-4 linguri smantana si un praf de sare.

Pregatim o tava de briose, ungem gaoacele de briose cu putin ulei si tapetam cu putina faina. Dupa ce aluatul a crescut suficient, il rasturnam pe masa de lucru usor unsa cu ulei, impartim aluatul in doua. Intindem cu sucitorul o foaie, iar cu o forma rotunda decupam cercuri. Asezam cate 2 cercuri de aluat in fiecare gaoace de la tava de briose. Punem cate o lingura din amestecul de branza, iar peste branza cate o lingurita din amestecul de cascaval cu smantana. Procedam la fel pana umplem tava de briose si presaram deasupra putin piper proasat macinat. Lasam sa mai creasca briosele inca 15 minute, apoi dam tava la cuptorul incins la 180 grade pt 20-25 minute.

Pt ca am avut musafiri neanuntati pe celalat aluat l-am intins cu sucitorul intr-o foaie, am amestecat cele doua compozitii de branza si cascaval, le-am pus peste foaia intinsa si l-am rulat ca si pe cozonac. Am pus in tava de cozonac unsa cu ulei si tapetata cu faina, am mai lasat sa creasca inca 20 minute si am dat tava la cuptorul incins la 180 grade pt 30-40 minute.

Pt decor, puteti sa presarati deasupra seminte e chimen.  

Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose aperitiv cu branza si chimen" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (28)
Retete similare

Briose aperitiv cu quinoa si somon afumat

Postat de RuxyRux

Briose aperitiv cu quinoa si somon afumat

Quinoa se face faina in rasnita. Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu praful de sare pana se intaresc. Galbenusurile se amesteca cu ulei turnat in fir subtire ca...

Citeste continuarea

Aperitiv cu branza

Postat de RuxyRux

Aperitiv cu branza

Reteta este perfecta si nu veti da gres...garantez pentru ea!   :) Bateti cu un tel ouale si praful de sare si adaugati smantana, amestecati bine. Radeti branzeturile, mai putin...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.12.2013, 14:44
PRİMA SERVİTA
la 13.12.2013, 14:44
la 13.12.2013, 14:44
Mi-e cam foame ; tr si mie , k ? ms frumos
la 13.12.2013, 14:47
fa pachet vreo cinci
la 13.12.2013, 14:47
ce bune sunt

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking