Ingrediente
- 200 ml lapte batut
- 1 lingurita sare
- 1 lingura zahar
- 2 linguri ulei de masline
- 300 gr faina alba
- 1/4 dintr-un cub de drojdie proaspata
- pt umplut:
- 5-6 ardei kapia copti
- 1/2 dovlcel
- 1-2 linguri ulei de masline
- 1 mana frunze proaspete de menta
- un varf de pasta de ardei iute
- sare
- piper
- 100 gr cas de capra
- 1 ou
- 1 lingura smantana
- 1 galbenus+2 linguri lapte
- pt decor si aroma: boia de ardei afumata
Mod de preparare
Pregatim aluatul la masina de paine si punem ingredientele in masina in ordinea scrisa mai sus. Lasam aluatul sa creasca 20 minute, apoi il rasturnam pe masa de lucru usor unsa cu ulei. intindem cu sucitorul o foaie din care taiem cu paharul sau cu o forma rotunda, rondele. In forma de briose punem 2-3 rondele, depinde cat de mari le-am taiat, sau chiar si una singura daca a fost taiata mai mare.
Ardeii kapia eu i-am avut la congelator, deci iam lasat sa se dezghete, sunt fara cotoare si samburi, i-am taiat cubulete, 1/2 dovlecel, l-am curatat de coaja l-am taiat si pe acesta cubulete si l-am tras la tigaie intr-o lingura de ulei de masline la foc iute.
Am amestecat ardeiul cu dovlecelul, menta tocata marunt, sare, piper si rdei iute dupa gust. am pus cate o lingura din compozitie in forma de briose cu aluat si am lasat tava acoperita la loc caldut sa creasca 20 minute. casul l-am dat pe razatoarea mare si l-am amestecat cu ou si smantana. Dupa ce briosele au crescut am pus cate o lingurita din pasta de branza si am dat tava la cuptorul incins la 180 grade pt 25 minute. Galbenusul l-am amestecat cu 2 linguri lapte si am uns briosele, dupa care le-am mai lasat 5 minute la cuptor.
Cand sunt caldute se pudreaza cu foarte putina boia afumata.
Pofta buna!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose aperitiv cu legume si menta" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (14)
|