Briose aperitiv cu legume si menta

Postat de simona72 in Mancare copii
9 Aug 2013 | 8323 vizualizari
Briose aperitiv cu legume si menta

Stiu, simt ca e cald afara de mori incet, dar am zis ca ma apuc de dimineata de copt...dar din pacate tot amiazul m-a prins. Amu nu-i bai ca ceva bun tot am facut pt baietii mei si imi era dor sa fac ceva prin bucatarie....

Ingrediente

  • 200 ml lapte batut
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura zahar
  • 2 linguri ulei de masline
  • 300 gr faina alba
  • 1/4 dintr-un cub de drojdie proaspata
  • pt umplut:
  • 5-6 ardei kapia copti
  • 1/2 dovlcel
  • 1-2 linguri ulei de masline
  • 1 mana frunze proaspete de menta
  • un varf de pasta de ardei iute
  • sare
  • piper
  • 100 gr cas de capra
  • 1 ou
  • 1 lingura smantana
  • 1 galbenus+2 linguri lapte
  • pt decor si aroma: boia de ardei afumata

Mod de preparare

Pregatim aluatul la masina de paine si punem ingredientele in masina in ordinea scrisa mai sus. Lasam aluatul sa creasca 20 minute, apoi il rasturnam pe masa de lucru usor unsa cu ulei. intindem cu sucitorul o foaie din care taiem cu paharul sau cu o forma rotunda, rondele. In forma de briose punem 2-3 rondele, depinde cat de mari le-am taiat, sau chiar si una singura daca a fost taiata mai mare.

Ardeii kapia eu i-am avut la congelator, deci iam lasat sa se dezghete, sunt fara cotoare si samburi, i-am taiat cubulete, 1/2 dovlecel, l-am curatat de coaja l-am taiat si pe acesta cubulete si l-am tras la tigaie intr-o lingura de ulei de masline la foc iute.

Am amestecat ardeiul cu dovlecelul, menta tocata marunt, sare, piper si rdei iute dupa gust. am pus cate o lingura din compozitie in forma de briose cu aluat si am lasat tava acoperita la loc caldut sa creasca 20 minute. casul l-am dat pe razatoarea mare si l-am amestecat cu ou si smantana. Dupa ce briosele au crescut am pus cate o lingurita din pasta de branza si am dat tava la cuptorul incins la 180 grade pt 25 minute. Galbenusul l-am amestecat cu 2 linguri lapte si am uns briosele, dupa care le-am mai lasat 5 minute la cuptor.

Cand sunt caldute se pudreaza cu foarte putina boia afumata.

Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose aperitiv cu legume si menta" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de placinta cu branza, spanac si praz

Postat de oanapl

Reteta de placinta cu branza, spanac si praz

Iata cum se prepara Reteta de placinta cu branza, spanac si praz Cu ajutorul unui mixer vertical se mixează brânza de vaci cu ouăle și brânza telemea (dată pe răzătoarea...

Citeste continuarea

Perisoare din carne de porc cu tortellini in sos de legume

Postat de Pungasa_Rogue

Perisoare din carne de porc cu tortellini in sos de legume

Carnea tocata de porc se amesteca cu ceapa (curatata de foi, spalata si tocata), oul, putina sare, putin piper, boiaua de ardei dulce, orezul (spalat) si putin cimbru uscat. Se pun circa 1,5 l...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte III rosu

- 800 lei
1699.99 lei
899.99 lei

Comentarii

la 09.08.2013, 17:49
yummy
la 09.08.2013, 17:53
.... si cu bere rece ar merge
la 09.08.2013, 18:06
Ce frumuseti de briose
la 09.08.2013, 18:18
bune
la 09.08.2013, 18:37

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking