Melcisori sau briose din aluat dospit cu branza

Postat de Corina33 in Prajituri
14 Sep 2013 | 3623 vizualizari
Melcisori sau briose din aluat dospit cu branza

Din seria....cum am preluat eu o reteta si am nenorocit-o:)) Glumesc! Ideea e ca mi-au placut tare mult cornuletele Gabytzei, dar nici vorba sa am eu nuca macinata sau gem din ala bun ca sa le umplu...nici macar ciocolata nu aveam, ca daca am o mananc pe toata, deh, asta este!:)) Deci am facut cu ce aveam acasa si am adaptat aluatul, care de altfel e superb, la o altfel de umplutura! A iesit o bunatate de desert!

Ingrediente

  • 450 g faina
  • 250 g branza quark
  • 1 ou
  • 150 ml lapte
  • 1 pliculet drojdie uscata
  • 30 g unt
  • 3 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • un praf de sare
  • coaja rasa de la o lamaie
  • Pentru umplutura:
  • 500 ml lapte
  • 3-4 linguri zahar
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri amidon sau faina
  • 1 esenta de vanilie
  • 2-3 linguri stafide

Mod de preparare

Se amesteca faina cu drojdia uscata si coaja de lamaie. Se bate oul cu un praf de sare, se adauga zaharul si zaharul vanilat, apoi laptele caldut putin cate putin si la sfarsit untul topit si racit. Se toarna totul peste faina si se framanta bine 5-10 minute, apoi se da la frigider pentru o ora si jumatate sa dospeasca.

Intre timp pregatim budinca de vanilie: se pune laptele la fiert. Se mixeaza galbenusurile cu zaharul si vanilia, se adauga amidonul si la sfarsit se subtiaza cu lapte caldut. Se amesteca cu restul de lapte si se pune la fiert pana se ingroase. Se adauga la budinca stafidele, se acopera cu o folie alimentara si se lasa la racit. Stafidele se vor inmuia de la budinca.

Pe masa unsa cu ulei se intinde aluatul cu mainile intr-o foaie dreptunghiulara grosuta de 0,5 cm. Se unge foaia cu budinca racita - lasam cam 1 cm de la marginile aluatului fara crema - si se ruleaza usor, ridicand aluatul putin ca sa nu impingem crema in afara. Cu ajutorul unei sfori taiem rulouri grosute de vreo 2-3 cm pe care le putem aseza in forme de briose sau intr-o tava rotunda unsa cu unt. Eu am facut in ambele feluri.

Se dau la cuptor circa 30 de minute la 180-200 de grade sau pana se rumenesc. Cand sunt reci se pot pudra cu zahar praf. 

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Melcisori sau briose din aluat dospit cu branza" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (41)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tarta rustica cu mere si crema de vanilie

Postat de gaby_d

Tarta rustica cu mere si crema de vanilie

Mod de preparare Aluat fraged Pune intr-un bol faina impreuna cu indulcitorul, amesteca si adauga untul rece taiat cubulete. Cu mana rece amesteca totul adaugand treptat apa....

Citeste continuarea

Savarine

Postat de caroline

Savarine

Incepem prin a incalzi laptele.Trebuie sa fie cald si NU fierbinte.  Amestecam laptele cu drojdia uscata si zaharul. Punem intr-un bol faina cernuta.Adaugam laptele , oul si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.09.2013, 15:18
Ce bine arata si cred ca sunt tare buni!!
la 14.09.2013, 15:18
grozav
la 14.09.2013, 15:19
Super bun!!!
la 14.09.2013, 15:20
aia mica e scumpa de mori )
la 14.09.2013, 15:20
Ai venit şi cu reţeta. Ce frumos arată, bravo!

Vezi toate comentariile (41)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking