Ingrediente
- 200 gr. iaurt;
- 2 oua;
- 100 gr. zahar;
- 100 ml. ulei;
- 200 gr. faina;
- 1/2 lingurita praf de copt;
- putin otet (pentru stins praful de copt);
- 1 lingura miere;
- 50 gr. ciocolata amaruie;
- cateva bucatele de migdale/nuci (taiate bucatale) (optional);
- 12 visine din visinata sau conservate
- pentru decor:
- putina frisca (aprox. 100 ml);
- putin colorant verde;
- putin intaritor de frisca
Mod de preparare
Galbenusurile se freaca cu zaharul, se adauga iaurtul, incorporam uleiul putin cate putin, adaugi si mierea incalzita putin si amesteci usor.
Bati albusurile spuma si le adaugi la compozitia anterioara. Adaugi faina si praful de copt stins cu putin otet.
In aluatul format adaugi bucatele de ciocolata tocate.
In tava de briose (a mea are 12 cavitati) tapetata cu unt si hartii de briose, se pune usor, cu o lingura, compozitie putina, se adauga visina si apoi se completeaza cu compozitie pana cand se umple 2/3 din forma.
Se lasa la copt 25 minute, in cuptorul preincalzit, la 180 grade.
Se face testul scobitorii, se lasa sa se racoreasca si se orneaza dupa bunul plac.
Eu am ornat cu putina frisca lichida, batuta bine, amestecata cu putin colorant verde si un praf de intaritor de frisca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu bucatele de ciocolata si visine" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (22)
|