Briose cu cartofi, porumb si tofu

Postat de rocsi_1612 in Mancaruri de post
30 Mar 2015 | 3052 vizualizari
Briose cu cartofi, porumb si tofu

Ingrediente

    •  
    • 4 cartofi potriviti
    • 1 morcov mic
    • 4 linguri boabe de porumb
    • 3 linguri faina alba
    • 1 ceapa verde
    • 4 crengute marar verde
    • 100 gr tofu
    • sare
    • piper
    • 1 lingurita de rozmarin cu busuioc uscat

Mod de preparare

Curatam cartofii, ii spalam, doi ii dam pe razatoarea mica, doi pe razatoarea mare. Morcovul il decojim si il dam pe razatoarea mica. Ceapa o curatam, o spalam si o taiem rondele, mararul verde, il tocam marunt, indepartand cozile. Intr-un bol amestecam cartofii cu morcovul, apoi punem faina si boabele de porumb. Adaugam ceapa verde, mararul, amestecul de rozmarin cu busuioc, sare si piper dupa gust. Branza tofu o taiem cuburi potrivite. Luam putina compozitie, o aplatizam in mana, iar in mijloc punem un cub de tofu. Formam niste mingi mai marisoare si le asezam in forme de briose (daca folositi tava de briose, asezati si niste hartiute pentru a nu se lipi de tava). La fel procedam pana terminam toata compozitia.  Presaram putina boia dulce peste briose, le introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana sunt usor rumenite deasupra, dar patrunse in interior, facem testul cu scobitoarea. Le scoatem cand sunt gata, le lasam putin la racorit si servim!

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu cartofi, porumb si tofu" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (50)
Retete similare

Mancare de post- naut in stil oriental

Postat de CulinaryRainbow

Mancare de post- naut in stil oriental

   Într-o tigaie am pus prazul tăiat rondele, morcovul, stafidele și grăsimea. Am condimentat, am acoperit cu un capac și am lăsat la foc mic 2-3 minute să se...

Citeste continuarea

Fursecuri cu gem de caise, de post

Postat de rocsi_1612

Fursecuri cu gem de caise, de post

Intr-un bol punem gemul de caise, zaharul si uleiul. Le amestecam bine cu un tel. Adaugam coaja rasa de portocala, sarea, praful de copt si le incorporam. Cernem faina, incepem si o...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 30.03.2015, 12:12
la 30.03.2015, 12:17
un aperitiv de post minunat!
la 30.03.2015, 12:23
bine arata!!
la 30.03.2015, 12:34
mmmmm as gusta si eu din bunatatile astea
la 30.03.2015, 12:47
Rocsi,ce bunatati ai bucatarit tu aici! Bravo,copilule frumos si bun!

Vezi toate comentariile (50)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking