Briose cu cartofi, porumb si tofu

Postat de rocsi_1612 in Mancaruri de post
30 Mar 2015 | 4782 vizualizari
Briose cu cartofi, porumb si tofu

Ingrediente

    •  
    • 4 cartofi potriviti
    • 1 morcov mic
    • 4 linguri boabe de porumb
    • 3 linguri faina alba
    • 1 ceapa verde
    • 4 crengute marar verde
    • 100 gr tofu
    • sare
    • piper
    • 1 lingurita de rozmarin cu busuioc uscat

Mod de preparare

Curatam cartofii, ii spalam, doi ii dam pe razatoarea mica, doi pe razatoarea mare. Morcovul il decojim si il dam pe razatoarea mica. Ceapa o curatam, o spalam si o taiem rondele, mararul verde, il tocam marunt, indepartand cozile. Intr-un bol amestecam cartofii cu morcovul, apoi punem faina si boabele de porumb. Adaugam ceapa verde, mararul, amestecul de rozmarin cu busuioc, sare si piper dupa gust. Branza tofu o taiem cuburi potrivite. Luam putina compozitie, o aplatizam in mana, iar in mijloc punem un cub de tofu. Formam niste mingi mai marisoare si le asezam in forme de briose (daca folositi tava de briose, asezati si niste hartiute pentru a nu se lipi de tava). La fel procedam pana terminam toata compozitia.  Presaram putina boia dulce peste briose, le introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana sunt usor rumenite deasupra, dar patrunse in interior, facem testul cu scobitoarea. Le scoatem cand sunt gata, le lasam putin la racorit si servim!

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu cartofi, porumb si tofu" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (50)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ghiveci de legume

Postat de comanligia

Ghiveci de legume

Ardeii si vinetele se coc pe o plita elecrtica sau pe aragaz. Dupa ce sau copt se curata de pielite,ardeii de seminre si se toaca cubulete,vinetele se lasa cateva minute sa-si scurga zeama.Apoi...

Citeste continuarea

Bulgur cu ciuperci si porumb marinat

Postat de panacris

Bulgur cu ciuperci si porumb marinat

Apa rece se pune la fiert împreună cu sarea la foc rapid cca. 10 minute. După ce clocotește se răstoarnă peste bulgur într-un vas încăpător și se lasă acoperit,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.03.2015, 12:12
la 30.03.2015, 12:17
un aperitiv de post minunat!
la 30.03.2015, 12:23
bine arata!!
la 30.03.2015, 12:34
mmmmm as gusta si eu din bunatatile astea
la 30.03.2015, 12:47
Rocsi,ce bunatati ai bucatarit tu aici! Bravo,copilule frumos si bun!

Vezi toate comentariile (50)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking