Ingrediente
- 150 gr unt
- 175 gr faina
- 150 gr zahar
- 3 oua
- 180 gr ciocolata cu rom( 6 ciocolatele)
- esenta de rom
- vanilie
- 3/4 pachetel praf de copt stins cu cateva picaturi de lamaie
- un praf de sare
- 50 ml lapte dulce
Mod de preparare
In 50 ml lapte caldut, topim 150 gr unt si apoi adaugam si ciocolata. Amestecam bine, nu trebuie sa dea in clocot ci doar sa fie fierbinte sa se poata topi ciocolata, punem si esenta de rom. Lasam putin la racit vasul.
Mixam ouale cu zaharul, vanilia si praful de sare, adaugam in cateva transe compozitia cu ciocolata si amestecam bine dupa fiecare. Eu am folosit un tel si nu mixerul electric.
Urmeaza sa adaugam faina si praful de copt stins cu cateva picaturi de zeama de lamaie.
Ungem formele cu unt( sau ulei) si punem cu o lingura crema.( nu punem pana sus in buza formei ci pana la 3/4).
Coacem briosele pentru 20 de minute la 180 de grade.
Le lasam la racit si numai dupa aceea le scoatem din forme( daca sunt fierbinti riscam sa se rupa).
Servim briosele cu placere si bucurie...sunt grozave :)
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu ciocolata si rom" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (54)
|