Briose cu ciocolata si sarlota de vanilie

Postat de RuxyRux in Dulciuri
20 Oct 2015 | 3098 vizualizari
Briose cu ciocolata si sarlota de vanilie

....esuate! LOL! :))))) Am stat sa ma gandesc de zece ori daca sa pun reteta sau nu :))))))) insa sincer va spun ca nu intotdeauna o mancare esuata ca aspect, esueaza si la gust....aceste briose sunt pur si simplu un deliciu...si era chiar mare pacat sa nu salvez reteta! Singura mea greseala sa zic asa, a fost faptul ca am ales niste forme mult prea mici...e drept mi se intampla des sa fiu cu capul in nori :))) insa de data asta prea am facut-o lata :))))

Ingrediente

Sarlota de vanilie:

  • 3 linguri rase de zahar
  • 1 lingura cu varf de amidon
  • 1 lingurita unt
  • 250 ml lapte dulce
  • vanilie

Blat briose cu ciocolata:

  • 70gr unt
  • 70 gr faina
  • 70 gr ciocolata neagra( 60-70%)
  • un praf de sare
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar brun
  • 2 lingurite cacao
  • 1 lingura plina amidon
  • 1 varf cutit praf de copt

Mod de preparare

Sarlota:

Se amesteca in ibric, zaharul cu vanilia, cu amidonul, se adauga laptele amestecand bine si se pune pe foc pana se ingroasa., se adauga untul se trage vasul deoparte...se raceste.

Se topeste untul si in el ciocolata.

Se amesteca ouale cu praful de sare, se mixeaza cu zaharul, se adauga amidonul, cacaoa, treptat compozitia de ciocolata si unt topit, la final faina si praful de copt.

Se pune in forme cate o cupa( cea de inghetata) iar deasupra cate o cupa de sarlota, se adauga un mot de ciocolata neagra. Se coc briosele timp de 20 de minute la 180 de grade. Aveti grija la forme, sa nu fie pitice....sa nu patiti ca mine :)))))

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu ciocolata si sarlota de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (36)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Pariziene cu mere calite

Postat de Constelatialeu

Pariziene cu mere calite

Intr-un castron incapator cernem faina si o amestecam cu cele doua plicuri de garant. Separat amestecam cele 2 oua si albusul, adaugam sare, zahar, coaja de lamaie si putin lapte caldut....

Citeste continuarea

Cheesecake cu ciocolata

Postat de rhapsody

Cheesecake cu ciocolata

1. Pune branza de vaci intr-un bol impreuna cu ouale si  mixeaza cu ajutorul unui mixer vertical pana la inglobarea totala a acestora. Adauga smanta si esenta si mixeaza bine. 2. Cerne...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.10.2015, 12:59
Sunt convinsa ca sunt delicioase!
la 20.10.2015, 13:08
Ce imi plac briosele Sunt delicios de frumoase
Pastreaza si pentru mine 2 briose. Te rooog Mie imi plac sa sti
la 20.10.2015, 13:16
Super briose!
la 20.10.2015, 13:17
mmm ce bine arata!
la 20.10.2015, 13:20
Chiar daca spui ca sunt " esuate",arata delicios

Vezi toate comentariile (36)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking