Ingrediente
- Aluat pentru briose:
- 100 g unt moale;
- 150 g zahar;
- esenta de vanilie;
- doua oua;
- un praf de sare;
- 125 g faina;
- o jumatate de lingurita de praf de copt;
- 100 g nuci macinate;
- 60 ml lapte;
- 175 g coacaze rosii.
- Pentru decor:
- 50 g ciocolata alba;
- 400 ml frisca lichida (tinuta la frigider);
- cateva picaturi de colorant verde;
- coacaze rosii (75 g);
- bilute din zahar, colorate.
- In plus:
- 12 forme din silicon, mici, pentru briose + unt pentru ungerea acestora.
Mod de preparare
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Formele de briose se ung cu unt si se aseaza intr-o tava.
Se rup coditele la cocaze, se spala si se lasa la scurs.
Se separa albusurile de galbenusuri.
Intr-un castron albusurile se bat spuma cu un praf de sare.
Separat, intr-un alt castron untul se freaca cu zaharul. Se incorporeaza galbenusurile si esenta de vanilie, apoi faina amestecata cu praful de copt si nucile, alternand cu laptele. Se adauga albusurile batute spuma, iar la final, coacazele. Compozitia se pune in formele de briose, apoi acestea se introduc la cuptor pana cand trec de testul scobitorii, dupa care se lasa sa se raceasca.
Se topeste ciocolata pe baie de abur, se toarna fierbinte intr-un creion pentru decor si pe o foaie de copt se deseneaza stelute. Se pun la congelator circa 10-15 minute ca sa se intareasca.
Se mixeaza frisca, apoi se adauga colorantul si se omogenizeaza. Se decoreaza briosele cu frisca, cu ajutorul unui posh, astfel incat sa semene cu un bradut, apoi se decoreaza cu coacaze sau bilute colorate, iar in varf se pune cate o steluta de ciocolata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu coacaze" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (25)
|