Desert briose cu coacaze, ciocolata si bezea

Postat de rocsi_1612 in Prajituri
23 Iul 2018 | 3693 vizualizari
Desert briose cu coacaze, ciocolata si bezea

Daca va spun ca sunt minunate aceste briose, ma credeti? Poate este greu sa va dati seama din poze ca este asa cum zic eu, dar daca o sa le incercati, o sa va convingeti de asta. Puteti cuceri chiar si musafirii cu ele, nu doar pe cei din familie. Noi am fost atat de incantati, ca deja am repetat reteta. Sunt ceva de genul: briose moi, cu blat umed, coacaze acrisoare, bucati de ciocolata, iar bezeaua le completeaza perfect. Simt ca deja va fac cu ochiul!

Ingrediente

  • Pentru briose:
    • 5 oua
    • 50 gr unt
    • 40 ml ulei
    • 220 gr zahar
    • 160 ml lapte
    • 350 gr faina
    • 100 gr ciocolata neagra (am folosit ciocolata cu indulcitor)
    • 1/2 cana coacaze rosii (am folosit congelate)
    • 2 lingurite praf de copt
    • un praf de sare
    • 2 lingurite vaniliie
    Pentru bezea:
    • 5-6 albusuri
    • 5 linguri zahar
    • 2 linguri zeama de lamaie
    • zahar pudra

Mod de preparare

Briosele: Topiti untul, il lasati sa se raceasca. Ouale le bateti cu sarea si zaharul, pana isi dubleaza volumul. Adaugati uleiul, untul topit, amestecati. Puneti laptele si vanilia. Cerneti faina, o incorporati in compozitia de mai sus, impreuna cu praful de copt. Ciocolata o taiati bucati mai mari. La final adaugati ciocolata taiata, coacazele si amestecati cu o paleta. Puneti compozitia de briose in forme (eu am folosit forme din hartie cartonata, mai mari), dar nu le umpleti mai mult de 3/4. Asezati formele intr-o tava mare. Le introduceti in cuptorul incins, la 170 de grade C, pentru 25-30 de minute.

Intre timp, pregatiti bezeaua: Puneti albusurile intr-un bol, le mixati pana devin spuma. Puneti zaharul treptat, mixati bine pana se topeste. La final adaugati zeama de lamaie. Dupa circa 25 de minute, scoateti briosele din cuptor, puneti beazeaua intr-un pos si le ornati. Le introduceti iarasi in cuptor, setati functia grill, dati la 190 de grade si le lasati pana se rumeneste usor bezeaua. Daca nu aveti functia grill, ridicati tava pe o treapta mai sus a cuptorului, dati la 190-200 de grade C si le lasati pana se rumeneste bezeaua. Cand sunt gata, le scoateti din cuptor si le lasati sa se raceasca. Le pudrati cu zahar, le puneti frunzulite de menta si le serviti. Din aceasta cantitate mi-au iesit 12 briose mai mari.

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briose cu coacaze, ciocolata si bezea" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de preparare a papanasilor cu smantana si topping delicios de visine

Postat de privatelaura

Reteta de preparare a papanasilor cu smantana si topping delicios de visine

Reteta de preparare a papanasilor Am pus drojdia in laptele cald si am adaugat o lingurita de zahar brut. Am lasat cam 5 min cat sa se umfle. Intr-un castron, am pus branza de vaci, zaharul...

Citeste continuarea

Placinta cu rubarba si bezea (Reteta Video)

Postat de Ina75

Placinta cu rubarba si bezea (Reteta Video)

Punem un varf de lingurita cu sare peste faina. Adaugam lingura cu zahar si untul rece. Incorporam untul in faina cu ajutorul a doua furculite, pana cand amestecul are un aspect granulat. Nu facem...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.07.2018, 21:24
Tare drăguțe și bune...!
la 23.07.2018, 21:39
bune bune
la 23.07.2018, 21:53
la 23.07.2018, 21:56
Bune!
la 23.07.2018, 21:57
Delicioase!

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking