Briose cu dovlecel si branzeturi

Postat de rocsi_1612 in Aperitive / Garnituri
23 Iul 2016 | 5541 vizualizari
Briose cu dovlecel si branzeturi

O reteta de briose aperitiv tare faina. I-am lasat pe ai mei sa manance si apoi i-am intrebat daca le-a placut. Cica da, sunt foarte bune, au branzica, sunt pufoase. I-am intrebat daca au simtit si altceva in ele si ei, cica nu. Cand le-am zis ca am pus si dovlecel, nu le-a venit sa creada, cica nu l-au simtit deloc. Asa ca, daca cuiva din familia voastra nu ii place dovlecelul, il puteti pacali cu astfel de briose ;)

Ingrediente

  • 1 dovlecel (270 gr a avut)
  • 3 oua
  • 80 gr cas de vaca
  • 80 gr mozzarella
  • 6 linguri faina
  • 2 linguri smantana groasa
  • 1 lingura pesmet
  • 1 lingurita praf de copt
  • 3 crengute marar verde
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Decojim dovlecelul, il dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Presaram putina sare pe el, apoi il punem intr-o sita si il lasam sa se scurga. Casul si mozzarella le trecem prin razatoarea cu ochiuri mari. Intr-un bol mixam ouale spuma, adaugam smantana, sare si piper. Adaugam branzeturile rase, apoi punem faina, praful de copt si pesmetul. Dovlecelul il luam din sita, il mai stoarcem bine si intre maini, apoi il incorporam in compozitia de mai sus. La final, tocam marunt mararul si il amestecam in compozitia ce am obtinut-o. Ungem 6 vase mici de ceramica (ramekine) cu putin ulei. Punem compozitie in toate vasele, in mod egal. Le introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 30-35 de minute, pana sunt rumenite deasupra dar sunt bine coapte (oricum facem testul cu scobitoarea inainte sa le scoatem). Cand sunt gata, le scoatem din cuptor, le lasam putin sa se racoreasca, apoi servim. Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu dovlecel si branzeturi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (31)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Conopida Pane (Reteta Video)

Postat de Ina75

Conopida Pane (Reteta Video)

Pregatim aragazul si o cratita in care punem apa. Adaugam sare si o lasam sa fiarba. Cand apa clocoteste adaugam buchetelele de conopida si le lasam sa fiarba maxim 10 minute, pana cand...

Citeste continuarea

Ruladă din foietaj cu carne și praz

Postat de panacris

Ruladă din foietaj cu carne și praz

Aluatul de foeitaj, se lasă la dezghețat.   Ceapa, prazul se curată, se toacă mărunt și se pun la călit în ulei 3-4 minute, adăugându-se carnea tocată,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.07.2016, 22:16
ce bine arata!bravo harnicuto
la 23.07.2016, 22:22
aratoase si gustoase
la 23.07.2016, 22:23
Ce pufuase sunt
la 23.07.2016, 22:32
, cam bun, dar nu asa goale...macar o bucatica de ceva langa...
la 23.07.2016, 22:33
Multumesc mult Bianca

Vezi toate comentariile (31)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking