Briose cu dulceata decorate in tricolor

Postat de Pungasa_Rogue in Dulciuri
1 Dec 2015 | 4782 vizualizari
Briose cu dulceata decorate in tricolor

Am facut aceste briose (umede si pufoase) special pentru aceasta zi. Din pacate, colorantul nu a redat exact culorile steagului, dar eu zic ca au iesit simpatice. La multi ani, Romania!

Ingrediente

  • 120 g zahar;
  • 125 g unt moale;
  • esenta de vanilie;
  • doua oua;
  • 150 g faina;
  • o lingurita praf de copt;
  • un praf de sare;
  • 120 ml lapte batut;
  • 12 lingurite de dulceata de capsuni;
  • circa 400 ml frisca lichida (tinuta la frigider);
  • coloranti: albastru, galben si rosu;
  • 12 forme mici de silicon pentru briose.

Mod de preparare

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. 

Se ung formele de silicon cu unt.

Se mixeaza untul cu zaharul pana cand compozitia devine cremoasa. Se incorporeaza esenta de vanilie si ouale, unul cate unul. Se adauga faina, praful de copt, sarea si laptele batut si se omogenizeaza cu ajutorul unei spatule de silicon.

In formele pentru briose se pune cate o lingurita de aluat, apoi cate una de dulceata, iar la final cate una de aluat si se introduc la cuptor pana cand se rumenesc frumos. Se lasa sa se raceasca.

Se bate frisca, se imparte in 3 si se coloreaza cu colorantul, apoi se orneaza briosele cu ajutorul unui posh.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu dulceata decorate in tricolor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert tarta cu pere si crema de vanilie

Postat de mirela0911

Desert tarta cu pere si crema de vanilie

Aluatul: Intr-un bol se cerne faina, se adauga sarea, zaharul, oul si untul rece taiat bucatele. Se framanta cu ajutorul degetelor pana se obtine un aluat faramicios. Se adauga 2-3 lg apa si se...

Citeste continuarea

Biscuiti cu goji si fulgi de ciocolata

Postat de ela

Biscuiti cu goji si fulgi de ciocolata

Intr-un bol,amestecam faina cu sarea si bicarbonatul de sodiu. Separat,mixam untul foarte moale,lasat la temperatura camerei,cu zaharul brun la inceput,apoi adaugam treptat si zaharul alb sau...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.12.2015, 09:33
ce frumusele sunt si foarte delicioase!
la 01.12.2015, 09:38
La multi ani,Andra!
la 01.12.2015, 09:39
bravo....f frumoase
la 01.12.2015, 10:01
Ce idee buna, sunt foarte frumoase, imi plac!!!
la 01.12.2015, 10:04
Ce frumoase sunt!

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking