Briose cu dulceata decorate in tricolor

Postat de Pungasa_Rogue in Dulciuri
1 Dec 2015 | 4769 vizualizari
Briose cu dulceata decorate in tricolor

Am facut aceste briose (umede si pufoase) special pentru aceasta zi. Din pacate, colorantul nu a redat exact culorile steagului, dar eu zic ca au iesit simpatice. La multi ani, Romania!

Ingrediente

  • 120 g zahar;
  • 125 g unt moale;
  • esenta de vanilie;
  • doua oua;
  • 150 g faina;
  • o lingurita praf de copt;
  • un praf de sare;
  • 120 ml lapte batut;
  • 12 lingurite de dulceata de capsuni;
  • circa 400 ml frisca lichida (tinuta la frigider);
  • coloranti: albastru, galben si rosu;
  • 12 forme mici de silicon pentru briose.

Mod de preparare

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. 

Se ung formele de silicon cu unt.

Se mixeaza untul cu zaharul pana cand compozitia devine cremoasa. Se incorporeaza esenta de vanilie si ouale, unul cate unul. Se adauga faina, praful de copt, sarea si laptele batut si se omogenizeaza cu ajutorul unei spatule de silicon.

In formele pentru briose se pune cate o lingurita de aluat, apoi cate una de dulceata, iar la final cate una de aluat si se introduc la cuptor pana cand se rumenesc frumos. Se lasa sa se raceasca.

Se bate frisca, se imparte in 3 si se coloreaza cu colorantul, apoi se orneaza briosele cu ajutorul unui posh.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu dulceata decorate in tricolor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert cornulete cu mac

Postat de Bianca20

Desert cornulete cu mac

Aluat:  Se pune faina cernuta si untul rece in robotul de bucatarie si se mixeaza pana amestecul are o textura asemanatoare cu cea a nisipului. Se adauga sarea, zaharul si smantana...

Citeste continuarea

Branzoaice

Postat de Jymy

Branzoaice

Cernem faina intr-un vas incapator. Drojdia o pasam cu o lingurita cu zahar pana ce se lichefiaza, o adaugam peste faina in care am format o adancitura, o acoperim cu faina si o lasam la dospit...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.12.2015, 09:33
ce frumusele sunt si foarte delicioase!
la 01.12.2015, 09:38
La multi ani,Andra!
la 01.12.2015, 09:39
bravo....f frumoase
la 01.12.2015, 10:01
Ce idee buna, sunt foarte frumoase, imi plac!!!
la 01.12.2015, 10:04
Ce frumoase sunt!

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking