Brioşe cu esenţă de migdale şi cubuleţe de ciocolată

Postat de botcrina in Dulciuri
4 Feb 2014 | 2902 vizualizari
Brioşe cu esenţă de migdale şi cubuleţe de ciocolată

Fiul meu drguţ m-a rugat frumos să-i fac brioşe, nu ştiu pe unde a văzut el brioşe însă nu a mai tăcut : mami vreau ,,biroşe,,...,,te roggggggggg,, şi, astfel am fost nevoită să purced a face ,,biroşe,,. A ieşit ceva foarte, foarte bun.

Ingrediente

Aluatul
  • 5 ouă
  • 50 g ciocolată
  • 400 ml lapte
  • 200 g unt (margarină)
  • 1 plic praf de copt
  • 1 fiolă esenţă de migdale
  • 500 g făină
  • 2 linguri cacao(opţional)
Crema
  • 2 linguri făină
  • 100 ml lapte
  • 100 g unt
  • 100 g zahăr
  • sucul de la o portocală
  • coaja rasă de la o portocală

Mod de preparare

Separăm gălbenuşurile de albuşuri.

Topim untul şi îl punem la răcit.

Într-un bol amestecăm gălbenuşurile împreună cu zahărul şi frecăm până devine spumă, adăugăm esenţa de migdale, untul topit şi răcit şi laptele.

Încorporăm făina şi praful de copt.

Mixăm albuşurile spumă tare, după care le turnăm în compoziţia de mai sus, astfel obţinem un aluat cremos.

Încingem cuptorul la 180 de grade.

Cu ajutorul unei linguri punem aluatul în forme.

Deasupra presărăm cubuleţe de ciocolată.

Introducem tava în cuptor pentru aproximativ30 de minute.

Opţional putem adăuga în aluat şi 2 linguri de cacao pentru a obţine biroşe de culoare mai închisă.

Până sunt gata brioşele preparăm crema astfel: într-un vas care nu se lipeşte punem laptele cu făina la fiert mestecând continuu.

Când s-a îngroşat bine se ia de pe foc şi se lasă la răcit.

Frecăm untul cu zahăr până devine spumă, adăugăm zeama şi coaja rasă de la o portocală, apoi le turnăm în cpompoziţia de mai sus şi omogenizăm până se transformă într-o cremă consistentă şi fină.

Cu ajutorul unui poş decorăm brioşele cu cremă.

Poftă bună!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Brioşe cu esenţă de migdale şi cubuleţe de ciocolată" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (27)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cornuri de Bratislava

Postat de Elena_Daria

Cornuri de Bratislava

Intr-un castron punem laptele caldut, adaugam drojdia peste el si lasam la dospit 5 minute. Intr-un vas incapator punem faina, adaugam ouale, maiaua, zaharul pudra, untul topit si racit si...

Citeste continuarea

Reteta de preparare a papanasilor cu sos de capsuni

Postat de Dya

Reteta de preparare a papanasilor cu sos de capsuni

Reteta de preparare a papanasilor Pentru sos: Punem cei 50 ml de apa la fiert impreuna cu zaharul, pana ce acesta din urma se topeste complet. Adaugam apoi capsunile zdrobite si lasam sa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.02.2014, 15:40
Dulceeeee
la 04.02.2014, 15:46
la 04.02.2014, 15:48
mulţumesc dragelor!
la 04.02.2014, 15:49
la 04.02.2014, 15:49
Motan

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking