Ingrediente
- 2 ouă
- 200 gr zahăr
- 300 ml iaurt simplu
- 200 ml ulei
- 400 gr făină
- un plic şi jumătate praf copt
- o lămâie
- jumătate linguriţă sare
- dulceată de vişine Bunătati din natură
- zahăr pudră
- opţional ciocolată şi bombonele
Mod de preparare
Mixează ouăle împreună cu zahărul până obţii o cremă fină, lucioasă.
Adaugă uleiul în fir subţire mixând în continuare.
Adaugă iaurtul, sarea, coaja de lămâie şi sucul de la jumătate de lămâie. Mixează bine adăugând apoi făina cernută amestecată cu praful de copt.
Trebuie să obţii o compoziţie grosuţă pe care o repartizezi cu lingura în tava în care ai pregătit forme de hârtie pentru brioşe.
Umple cam 2/3 din înălţimea formei.
Aşează tava în cuptorul preîncălzit şi coace brioşele la 160-165 grade pentru 30-35 minute. Trebuie să capete o culoare frumoasă şi să fie coapte bine. Testează cu o scobitoare.
Fie le pudrezi cu zahăr, fie le glazurezi cu ciocolată.
Eu am făcut 12 cu vişine si 12 fără.
Reteta este preluata de la user Pocahontas de pe culinar.ro.
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu iaurt si visine" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (52)
|