Briose cu mere - Desert parfumat de toamna

Postat de Retete_gustoase in Dulciuri
23 Sep 2024 | 414 vizualizari
Briose cu mere - Desert parfumat de toamna

Ori de cate ori fac aceste briose cu mere, toata bucataria miroase a toamna: scortisoara, mere. Sunt dulciurile perfecte pentru a fi savurate langa un ceai sau potrivite pachetului de scoala. Pentru a prepara aceste Briose cu mere - Desert parfumat de toamna, sunt necesare urmatoarele ingrediente: mere, oua, zahar, faina, ulei, lapte, scortisoara.

Ingrediente

  • Ingrediente Briose cu mere - Desert parfumat de toamna:
  • 2 mere (de preferinta soiuri dulci-acrisoare)
  • 2 oua
  • 120 g zahar
  • 100 ml ulei
  • 200 ml lapte
  • 250 g faina
  • 1 plic praf de copt (10 g)
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 plic zahar vanilat
  • un praf de sare

Mod de preparare

Cum se prepara Briose cu mere - Desert parfumat de toamna:

Curata merele de coaja si samburi, apoi taie-le in cuburi mici. Daca doresti, poti stropi merele cu putina zeama de lamaie pentru a preveni oxidarea.

Intr-un bol mare, bate ouale cu zaharul si zaharul vanilat pana obtii o compozitie spumoasa si usor deschisa la culoare. Adauga treptat uleiul si laptele, amestecand continuu.

Intr-un alt bol, amesteca faina cu praful de copt, scortisoara si sarea.

Adauga treptat ingredientele uscate peste compozitia umeda, amestecand cu o spatula sau o lingura de lemn. Incorporeaza usor cubuletele de mere.

Toarna aluatul in forme de briose tapetate cu hartie de copt sau unse cu putin unt. Umple formele pana la 2/3 din capacitate, lasand loc pentru a creste.

Preincalzeste cuptorul la 180°C si coace briosele timp de aproximativ 20-25 de minute sau pana cand devin aurii si trec testul cu scobitoarea (scobitoarea introdusa in mijlocul briosei trebuie sa iasa curata).

Lasa briosele sa se raceasca usor inainte de a le scoate din forme si serveste-le calde sau la temperatura camerei.

Incearca si reteta de Briose Fererro sau briose sarate.

Iti recomandam si reteta de  baklava muffins.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu mere - Desert parfumat de toamna" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (2)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Galaktoboureko 2

Postat de doralinda72

Galaktoboureko 2

Punem laptele la incalzit dar fara sa fiarba! Taiem bucata de vanilie, o taiem pe lung pe mijloc si cu ajutorul varfului de cutit, adunam miezul si punem in lapte, odata cu incalzirea laptelui,...

Citeste continuarea

Tarta cu zmeura

Postat de Constelatialeu

Tarta cu zmeura

Pentru crusta de tarta : Intr-un castron cernem faina,adaugam praful de sare si zaharul,amestecam,apoi adaugam untul rece,taiat cubulete.Incepem sa sfaramam untul amestecand cu faina pana obtinem...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.09.2024, 06:13
Ador orice désert cu mere
la 25.09.2024, 20:05
As manca in fiecare zi asa desert!

Vezi toate comentariile (2)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking