Ingrediente
- Ingrediente Briose cu mere - Desert parfumat de toamna:
- 2 mere (de preferinta soiuri dulci-acrisoare)
- 2 oua
- 120 g zahar
- 100 ml ulei
- 200 ml lapte
- 250 g faina
- 1 plic praf de copt (10 g)
- 1 lingurita scortisoara
- 1 plic zahar vanilat
- un praf de sare
Mod de preparare
Cum se prepara Briose cu mere - Desert parfumat de toamna:
Curata merele de coaja si samburi, apoi taie-le in cuburi mici. Daca doresti, poti stropi merele cu putina zeama de lamaie pentru a preveni oxidarea.
Intr-un bol mare, bate ouale cu zaharul si zaharul vanilat pana obtii o compozitie spumoasa si usor deschisa la culoare. Adauga treptat uleiul si laptele, amestecand continuu.
Intr-un alt bol, amesteca faina cu praful de copt, scortisoara si sarea.
Adauga treptat ingredientele uscate peste compozitia umeda, amestecand cu o spatula sau o lingura de lemn. Incorporeaza usor cubuletele de mere.
Toarna aluatul in forme de briose tapetate cu hartie de copt sau unse cu putin unt. Umple formele pana la 2/3 din capacitate, lasand loc pentru a creste.
Preincalzeste cuptorul la 180°C si coace briosele timp de aproximativ 20-25 de minute sau pana cand devin aurii si trec testul cu scobitoarea (scobitoarea introdusa in mijlocul briosei trebuie sa iasa curata).
Lasa briosele sa se raceasca usor inainte de a le scoate din forme si serveste-le calde sau la temperatura camerei.
Incearca si reteta de Briose Fererro sau briose sarate.
Iti recomandam si reteta de baklava muffins.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu mere - Desert parfumat de toamna" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (2)
|