Brioșe cu mere si nuci

Postat de Antonia_Mindru in Prajituri
10 Mai 2014 | 4000 vizualizari
Brioșe cu mere si nuci

M-am gândit să fac niște brioșe. Sper să vă placă. E o rețetă destul de simplă și ușoară și aștept părerile voastre. POFTĂ BUNĂ!

Ingrediente

  • 500g faină;
  • 1/2 cană de nuci tocate(sau sparte in mână);
  • 2 plicuri praf de copt;
  • 1-2 linguri de scorțișoară(după gust);
  • un praf de sare;
  • 250 g zahăr;
  • 2 plicuri de zahăr vanilat;
  • aproximativ 2 căni de apa minerală;
  • 35 ml de ulei;
  • 1 măr;
  • 1/2 de ciocolată de oricare(dar fara cremă).

Mod de preparare

Într-un castron punem ingredientele uscate: făina, praful de copt, zahărul+zahărul vanilat, sarea și scorțișoara. Amestecăm bine ingredientele. Apoi adăugăm apa minerală și apoi uleiul și amestecăm până se omogenizează.

Pregătim celelalte ingrediente: mărul îl tăiem cubulețe medii(nici prea mici, nici prea mari); ciocolata o tăiem tot cubulețe, iar nucile tocate sau sparte in mână. Aceste ingrediente le punem separat în niște cănițe pentru că le vom adăuga ulterior în forme, și nu în compoziție.

Se pune în forme puțină compoziție după care se pune câte puțin din fiecare(ciocolata, nucile  si mărul) apoi se mai pune puțină compoziție în forme, după care se pune în coptor pentru 20-25 de minute la 180 de grade.

Cuptorul trebuie să fie preîncălzit la 180 de grade.

Recomand formele de brioșe din silicon, sunt foarte practice și de ajutor.

Eu n-am avut altfel de ciocolată și am folosit ciocolățele mici ca în imagine, dar nu contează de care folosiți.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Brioșe cu mere si nuci" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (6)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Briose cu mere si dulceata de prune

Postat de adasev12

Briose cu mere si dulceata de prune

Mai intai pregatim umplutura : curatam merele si le dam pe razatoare, le stoarcem de surplusul de suc, dar nu de tot. Presaram o lingurita de condimente si 2 linguri de zahar plus vanilina si le...

Citeste continuarea

Briose cu morcov ,mar si nuci

Postat de deea2686

Briose cu morcov ,mar si nuci

Intr-un bol mixam ouale intregi,zaharul,zaharul vanilat,esenta de vanilie si sarea.Adaugam uleiul putin cite putin,morcovii rasi pe razatoarea mica,merele.Apoi adaugam faina amestecata cu praful...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.05.2014, 17:23
interesanta reteta
la 10.05.2014, 17:40
la 10.05.2014, 18:10
Marul le umezeste putin in interior !
la 10.05.2014, 19:34
Bine ai venit
la 23.05.2014, 01:07
Ce aratoase si frumoase! Bine ai venit!

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking