Ingrediente
- 2 oua
- 2 cani de faina
- 1 cana zahar tos
- 2 esente de vanilie
- 1 praf de copt
- o jumatate cana ulei
- o jumatate cana lapte
- 1 plic zahar vanilat bourbon
- zahar pudra pentru decor
- 300 gr samburi de nuca
- hartie decor briose
- 1 tub de frisca
Mod de preparare
Intr-un bol se pun faina, zaharul tos, ouale, praful de copt, esenta de vanilie, zaharul vanilat bourbon, laptele, uleiul si 200 gr nuci taiate marunt.
Se mixeazala viteza mare 5 minute.
Umplem formele pentru copt briose din silicon, punand cate o lingura din compozitia respectiva in fiecare forma.
Deasupra presaram nuca taiata marunt.
Dam la cuptor, incins in prealabil la 180 grade, pentru aproximativ 15-20 minute.
Se scot, se lasa la racit, dupa care se aranjeaza in hartia decorativa pentru briose, se pudreaza cu zahar pudra sau se decoreaza cu frisca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu nuca" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (34)
|