Briose cu nuca si cacao

Postat de sufletista in Dulciuri
16 Mai 2011 | 3684 vizualizari
Briose cu nuca si cacao

reteta o am de la miha,ii multumesc au fost foarte bune

Ingrediente

  • 2 oua
  • 10 g drojdie uscata
  • 100 g zahar
  • 200 ml lapte
  • 550 g faina
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingura coaja de portocala confiata
  • UMPLUTURA
  • 200 g nuca macinata
  • 50 g cacao neagra
  • 100 g zahar
  • 1 lingurita scortisoara
  • 100 g unt

Mod de preparare

Drojdia o amestecam cu o lingura de zahar, 50 ml lapte caldut si putina faina. Omogenizam si lasam la loc caldut pana se umfla si incep sa apara basicute la suprafata. Punem maiaua peste faina si adaugam si restul de ingrediente, framantam pana se inglobeaza toate ingredientele si obtinem un aluat elastic. Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul

UMPLUTURA-nuca o amestecam cu cacao,zaharul si scortisoara

Scoatem aluatul pe masa unsor infainata si il impartim in 2, fiecare parte de aluat o intindem intr-o foaie dreptungiulara de cca 0,5 cm grosime

Ungem fiecare foaie cu unt moale, apoi presaram amestecul de nuca, presam putin cu mana apoi rulam cat mai strans

Cu ajutorul unui fir de ata taiem apoi rulourile de cca 2 degete grosime. Fiecare rulou il punem in forma de silicon. Lasam 15-20 min la crescut apoi dam la cuptorul incalzit la foc mediu pana se rumenesc

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu nuca si cacao" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (36)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajiturele cu ganache de ciocolata alba si sos de portocale

Postat de rocsi_1612

Desert prajiturele cu ganache de ciocolata alba si sos de portocale

Prajiturelele: Intr-un bol mixati galbenusurile cu zaharul. Adaugati untul, mixati, apoi adaugati gemul de caise, laptele si vanilia. Cerneti faina cu cacaua si praful de copt, le incorporati in...

Citeste continuarea

Desert briose cu cacao si nuca de post

Postat de Valclaudia

Desert briose cu cacao si nuca de post

Am preincalzit cuptorul la 175 grade C. Am pus zaharul, praful de copt, zaharul vanilat, nuca macinata, pasta de macese, uleiul, apa minerala, pudra de cacao. Am mixat. Am adaugat apoi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.05.2011, 09:32
Ma bucur ca v-au placut!
la 16.05.2011, 09:45
frumusele bre si daca-s de la,, mama prajiturilor ,,sigur foarte bune
la 16.05.2011, 09:47
bune
Eu de anul trecut ma pregatesc sa fac briose
la 16.05.2011, 09:47
Super Lau
la 16.05.2011, 09:53
bune bune

Vezi toate comentariile (36)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking