Briose cu nuca de cocos (fara gluten, oua, lactate)

Postat de Maria24 in Prajituri
27 Noi 2014 | 6747 vizualizari
Briose cu nuca de cocos (fara gluten, oua, lactate)

Ingrediente

  • 65 g faina de orez
  • 65 g faina de cocos (eu am macinat putin fulgii de cocos)
  • 65 g faina de migdale (sau alte nuci; eu am pus caju macinat)
  • 50 g fulgi de cocos
  • 110 g zahar
  • 350 ml lapte vegetal (soia, migdale etc.)
  • 40 ml ulei (puteti pune si mai putin)
  • 1,5 lgte praf de copt
  • 1/2 lgta bicarbonat de sodiu
  • esenta de vanilie (eu am pus si putina esenta de migdale)

Mod de preparare

In cazul in care nu aveti faina de migdale si de cocos, se maruntesc migdalele (sau alte nuci) si fulgii de cocos in robotul de bucatarie. Se amesteca ingredientele uscate. Laptele se amesteca cu uleiul si esentele si se adauga totul peste ingredientele uscate. Se amesteca bine cu telul. Compozitia este mai moale, daca e prea lichida, atunci mai adaugati faina de orez si de migdale. Se pune aluatul in forme de briose si se coc in cuptorul preincalzit la 180 grade C pana devin aurii (se face testul cu scobitoarea). Mie mi s-au ars putin dedesubt pentru ca am un cuptor mai dificil. Aceste briose au o textura mai umeda, sa nu va speriati ca nu sunt coapte, in schimb, sunt foarte bune la gust.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu nuca de cocos (fara gluten, oua, lactate)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (2)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert tarta cu branza si dulceata de zmeura

Postat de oanapl

Desert tarta cu branza si dulceata de zmeura

Pentru aluat, tai untul rece în cubulețe și îl amesteci cu făina și sarea până obții o textură nisipoasă. Adaugi zahărul măcinat și oul bătut cu apa și amesteci...

Citeste continuarea

Placinta dobrogeana

Postat de Bucataras

Placinta dobrogeana

Pasii de preparare : Pune drojdia uscata in apa calduta, adauga o lingurita de zahar si una de faina, ca sa se activeze, amesteca putin si lasa deoparte 10 minute, pana drojdia...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.11.2014, 22:17
la 28.11.2014, 08:53
Like omi place

Vezi toate comentariile (2)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking