Briose cu nuci pralinate

Postat de katty in Dulciuri
24 Feb 2017 | 1830 vizualizari
Briose cu nuci pralinate

Ingrediente

  • 275 gr faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • 130 gr zahar
  • 80 ml ulei
  • 2 oua
  • 280 ml iaurt
  • 2 -3 linguri nuci pralinate (100 gr nuci, 100 gr zahar)
  • Crema:
  • 2 albusuri
  • 100 gr zahar
  • 100 gr unt
  • 1 lingura cacao
  • 1-2 linguri nuci pralinate
  •  

Mod de preparare

Pregatim mai intai nucile pralinate. Intr-o craticioara cu fundul gros, punem zaharul. Asezam craticioara la foc mic, pana zaharul se caramelizeaza frumos, agitand din cand in cand craticioara. Cand zaharul este gata, punem nucile si amestecam usor. Turnam amestecul pe o hartie de copt si il lasam sa se raceasca. Dupa ce s-a racit, il rupem in bucati mai mici si il macinam.

Pentru briose, amestecam ingredientele solide intr-un vas. Mixam bine oul cu ingredientele lichide si le turnam peste cele solide. Adaugam si 2 linguri nuci pralinate macinate si amestecam pana compozitia se omogenizeaza. Turnam compozitia in 12 forme de briose si le dam la cuptorul preincalzit pana trec proba scobitorii. Scoatem briosele pe un gratar si le lasam la racit pana facem crema. Pentru crema, punem albusurile cu zaharul si un praf de sare intr-un castron. Asezam castronul la bain-marie si amestecam pana zaharul se topeste si amestecul este fierbinte. Dam jos castronul si mixam compozitia pana se raceste. Cand bezeaua s-a racit, incepem sa adaugam untul rece taiat cubulete, pe rand, pana crema devine onctoasa. Adaugam cacaua. Cu un pos, punem crema pe briose. Deasupra presaram nucile pralinate oprite. Dam briosele la rece pana in momentul servirii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu nuci pralinate" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Placinte din aluat dospit cu branza

Postat de simona72

Placinte din aluat dospit cu branza

Asa cum v-am obisnuit, aluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in masina in ordinea scrisa mai sus la ingrediente. Am lasat aluatul sa creasca 30 minute la loc...

Citeste continuarea

Desert Oladi rusesti cu mere

Postat de Ksenya

Desert Oladi rusesti cu mere

Intr-un bol, batem cele doua oua cu un praf de sare si zaharul, adaugam kefirul si bicarbonatul de sodiu stins cu zeama de lamaie sau otet. Adaugam faina treptat si batem cu un tel sau cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.02.2017, 08:46
la 24.02.2017, 09:13
ce reteta frumoaa ,
la 24.02.2017, 09:21
la 24.02.2017, 11:16
la 24.02.2017, 16:43
Ce bine arata!

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking