Ingrediente
- 4 oua
- 10 linguri lapte
- 2 praf de copt (plicuri)
- 200 gr zahar tos
- 3 zahar vanilat
- 200 ml ulei
- 350 gr faina alba
- sare
- esenta
- pere din compot
Mod de preparare
Se amesteca ouale cu lapte,ulei,zahar pana se topeste zaharul si apoi adaugam ingredientele uscate ramase,faina amestecata cu praful de copt. si un praf de sare. La final am adaugat si 4 sferturi de pere din compot pentru a le da o alta aroma si esenta de visine. Aluatul astfel obtinut se pune in hartii de briose si evident in tava la copt.
Am facut si un mot pentru ele ca sa fie mai dragalase…200 gr philadelphia crema de branza cu 200 gr unt si 1-2 linguri de zahar pudra,amestecate bine cu blenderul,pentru ca am vrut sa ii dau cremei si culoare am adaugat putin colorant gel (eu il mai folosesc la fondant) dar puteti folosi si zeama de sfecla daca doriti sa fie mai natural.
Crema astfel obtinuta am pus-o intr-un pos de silicon si am decorat apoi briosele dupa ce acestea s-au racit bine. Foarte usor de facut si cu ceva imaginatie le puteti crea si decora in o multitudine de feluri.
Pofta mare!
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu pere,motate cu crema philadelphia" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (6)
|