Ingrediente
- 2 oua
- 100 gr unt topit
- 200 gr faina
- 140 gr zahar
- 6 linguri cafea lichida (concentrata)
- 1 lingurita praf de copt
- un varf de sare
- Crema:
- 150-200 ml frisca lichida indulcita
- 1 lingurita cafea nes
- 1 lingurita zahar pudra
- 1 lingurita apa fierbinte
Mod de preparare
Mixam ouale intregi cu un varf de sare pana se deschid la culoare, adaugam zaharul si zaharul vanilat si mixam inca 3-4 minute. Turnam untul topit caldut si apoi cafeaua, mixand dupa fiecare. La final incorporam faina amestecata cu praful de copt. Asezam hartiile pentru briose in tava speciala pentru briose si umplem egal fiecare forma.
Dam tava la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de aprox 25 minute. Facem testul cu scobitoarea. Scoatem din cuptor si lasam la racit.
Crema:
Mixam frisca pana obtinem consistenta dorita.
Intr-o canita amestecam bine cafeaua nes cu zaharul pudra si cu apa fierbinte. Turnam peste frisca si mixam.
Cu spritul pentru ornat imbracam frumos fiecare cupcake cu un strat generos de crema.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cupcakes cu cafea" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (40)
|