Ingrediente
- 175 g de făină
- ½ linguriță praf de copt stins cu zeama de lamaie
- 175 g de unt moale
- 175 g de zahăr
- 175 g de migdale măcinate
- 1 lingură apă de trandafiri
- 3 ouă mari
- smochine coapte
- coaja rasa de la o lamaie
- 1 mână fulgi de migdale
Mod de preparare
Se amesteca ingredientele cu mixerul pana se omogenizeaza.
Se incalzeste cuptorul la 180ᵒC.
In tava pentru briose se aseaza formele de hartie si se imparte aluatul astfel incat sa nu depaseasca 2/3 din capacitatea formelor.
Smochinele se taie in jumatati si apoi cresteaza in forma de evantai; se aseaza pe briose , presandu-le ca sa patrunda putin in aluat.
Se presara briosele cu fulgii de migdale si se dau la cuptor 40 de minute sau pana se rumenesc.
Se scot pe un gratar de prajituri si se lasa sa se raceasca.
Se servesc cu ceai.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu smochine si migdale" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (14)
|