Briose cu smochine si migdale

Postat de Mihaela11_jo in Prajituri
5 Oct 2014 | 2981 vizualizari
Briose cu smochine si migdale

Am gasit pe site-ul Good Food aceasta reteta delicioasa de briose cu smochine si care in acelasi timp este si foarte aspectuoasa.

Ingrediente

  • 175 g de făină
  • ½ linguriță praf de copt stins cu zeama de lamaie
  • 175 g de unt moale
  • 175 g de zahăr
  • 175 g de migdale măcinate
  • 1 lingură apă de trandafiri
  • 3 ouă mari
  • smochine coapte
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 mână fulgi de migdale

Mod de preparare

Se amesteca ingredientele cu mixerul pana se omogenizeaza.

Se incalzeste cuptorul la 180ᵒC.

In tava pentru briose se aseaza formele de hartie si se imparte aluatul astfel incat sa nu depaseasca 2/3 din capacitatea formelor.

Smochinele se taie in jumatati si apoi cresteaza in forma de evantai; se aseaza pe briose , presandu-le ca sa patrunda putin in aluat.

Se presara briosele cu fulgii de migdale si se dau la cuptor 40 de minute sau pana se rumenesc.

Se scot pe un gratar de prajituri si se lasa sa se raceasca.

Se servesc cu ceai.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu smochine si migdale" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Prajitura cu mure si blat "duo"

Postat de bylaura

Prajitura cu mure si blat "duo"

Se separa ouale, galbenusul se freaca cu uleiul turnat usor.  Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul si zaharul vanilat, mixand bine pana se topeste....

Citeste continuarea

Cremes rapid

Postat de Corina33

Cremes rapid

Scoatem aluatul de foietaj din frigider, il desfacem din ambalaj si-l lasam la temperatura camerei circa 10 minute. Preincalzim cuptorul la 200 grade. Tapetam o tava mare de aragaz cu o hartie de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.10.2014, 20:41
la 05.10.2014, 20:43
la 05.10.2014, 20:43
Ce minunatii
la 05.10.2014, 20:47
Ador smochinele Aceste briose , merg la favorite
la 05.10.2014, 20:55
Bag de seama ca-i sezonul brioselor !

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking