Guguluf cu mac si lamaie

Postat de Valclaudia in Prajituri
18 Sep 2013 | 4890 vizualizari
Guguluf cu mac si lamaie

m-am inspirat de la Corina pentru blatul cu mac si lamaie. >:d< Restul a fost inspiratie de moment.....

Ingrediente

  • Blat:
  • 4 oua+ 1 galbenus (albusul il folosim la glazura)
  • 1 praf de sare
  • 4 linguri ulei
  • 220 gr.faina
  • 180 gr zahar tos
  • 1/2 plic praf de copt
  • 70 gr. mac
  • coaja de la 1 lamaie
  • Glazura alba de lamaie:
  • 1 albus
  • 200 gr zahar pudra
  • sucul de la 1 lamaie
  • Pentru decor:
  • inimioare albe si roz
  • zahar colorat (roz)

Mod de preparare

Separam albusurile de galbenusuri. Impartim cantitatea de zahar tos, batem albusurile cu 1/2 din cantitatea de zahar, praful de sare si obtinem o spuma ferma.

Galbenusurile le mixam cu restul de zahar, praful de copt, 4 linguri de ulei, 70 gr. mac, coaja de lamaie.

Incorporam in acest amestec spuma de albusuri si faina, amestecand cu o lingura de lemn, usor, de jos in sus sa ramana aluatul aerat.

Turnam compozitia in forma de guguluf (unsa cu putin ulei), dam forma la copt in cuptorul preincalzit,la temperatura moderata timp de 40-50 minute.

Facem testul cu scobitoarea, scoatem forma din cuptor, scoatem guguluful din forma si asa fierbinte cum e, il ungem cu glazura alba de lamaie (folosim pentru asta o pensula din silicon).

Glazura de lamaie se prepara dupa cum urmeaza:

Batem albusul cu zaharul pudra utilizand mixerul la viteza cea mai mare. Adaugam sucul de lamaie si continuam sa mixam pana obtinem o glazura groasa

Dupa ce am imbracat guguluful in straie albe, il decoram cu inimioare roz si zahar. Tot roz... :x ...

Daca dorim sa servim in timp scurt, lasam guguluful in cuptorul cald (de la coptul blatului dar trebuie sa ne asiguram ca am oprit focul!), astfel glazura se va intari destul de repede..... la mine a fost nevoie de cca 15 minute.

Daca avem rabdare, glazura se va intari peste noapte. Portionam si servim.

:) Pofta buna!

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf cu mac si lamaie" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Guguluf cu mac si lamaie

Postat de Sim0naWorld

Guguluf cu mac si lamaie

Lamaia am spalat-o bine, am ras-o prin razatoare si i-am stors sucul. Margarina moale, zaharul si ouale, le-am pus intr-un bol si le-am mixat pana s-au facut spuma. Am adaugat frisca lichida, am...

Citeste continuarea

Desert guguluf cu lamaie si mac

Postat de Valclaudia

Desert guguluf cu lamaie si mac

Preincalzim cuptorul la 175 grade Celsius. Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma cu praful de sare. Galbenusurile le mixam impreuna cu zaharul tos, praful de copt,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.09.2013, 21:25
Hmm, plăcută combinaţie, mai ales că lămâia îi dă un gust deosebit.
la 18.09.2013, 21:28
Cu mac si lamaie am facut si eu si tare mi-a placut
la 18.09.2013, 21:29
Ce bine ti-a iesit!
la 18.09.2013, 21:30
Ce bun e!
la 18.09.2013, 21:33
mai, guguluf esti tu! mi se pare absolut super de super daca pot sa zic asa

arata fffff bine si combinatia minunata de lamaie si mac dar tare inspirata ai fost cu glazura ca il face f. spectaculos!!!

mmm ... chiar imi place f mult

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking