Chec cu mac si lamaie

Postat de postavaru in Prajituri
9 Mai 2012 | 4110 vizualizari
Chec cu mac si lamaie

Ingrediente

  • 5 oua
  • 200 g zahar
  • 5 linguri ulei
  • 250 g faina
  • 1 praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 3 linguri mac
  • sucul de la o lamie
  • 1 lingura coaja de lamaie confiata
  • 1 lingura coaja de portocala confiata

Mod de preparare

Mixam albusurile cu un praf de sare pana devin spuma. Adaugam zaharul si mixam pana lucesc, ca pentru bezea iar apoi adaugam sucul de lamaie.

Separat amestecam galbenusurile cu uleiul si le adaugam peste spuma de albus. Amestecam usor pana se incorporeaza.
Cernem faina si o amestecam cu macul si praful de copt apoi o incorporam usor in compozitia de oua.

Tocam marunt coaja de lamaie si de portocala confiata si le adaugam in compozitie.

Turnam aluatul in tava pentru chec tapetata cu hartie de copt.
Coacem la foc potrivit pana trece testul scobitorii.

Scoatem checul pe un gratar si lasam la racit apoi pudram cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu mac si lamaie" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert chec cu mac si cirese

Postat de sufletista

Desert chec cu mac si cirese

Batem albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul treptat si mixam pana ce isi dubleaza volumul si devine o bezea lucioasa. Adaugam uleiul in fir subtire mixam pana ce se omogenizeaza....

Citeste continuarea

Desert chec cu lamaie si mac

Postat de Pungasa_Rogue

Desert chec cu lamaie si mac

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Ouale se bat spuma cu sarea si cu zaharul pana cand se aereaza foarte bine. Se incorporeaza faina si praful de copt. Se adauga macul, sucul si coaja...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.05.2012, 15:17
prima servita
la 09.05.2012, 15:23
la 09.05.2012, 15:26
asta-i bun rauuuuuuuuuuuuu
la 09.05.2012, 15:26
stii tu bine
la 09.05.2012, 15:27

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking