Faina am amestecat-o cu sarea si zaharul într-un bol.
Am facut o adâncitura în faina,am pus drojdia,o lingura apa calduta,am pus si putina faina peste drojdie si am lasat-o sa dospeasca.
Am pus cele 4 oua si am mixat cu paletele pentru framântat câteva minute.
Untul la temperatura camerei,l-am taiat cubulete.
La viteza mica ,am adaugat câte un cub de unt pâna l-am încorporat pe tot.
Dupa aceasta etapa,aluatul având grasime, a început sa se desprinda de peretii vasului.
Mi s-a parut totusi prea moale,asa ca am mai adaugat o lingura de faina si am framântat cu mâna.
Am presarat faina,am acoperit cu o folie de plastic,lasând loc sa creasca si am pus la frigider pâna a doua zi.
Am presarat faina si am întins o foaie pe blatul de lucru.
Am taiat bucati,am pus fructele,apoi le-am dat forma unei bile.
Le-am pus în formele de muffins.
Mie mi-au iesit 18 briose,unele chiar foarte mari.
Apoi le-am mai lasat sa creasca în loc caldut.
Am încalzit cuptorul la 220 de grade.
Am uns briosele cu galbenus de ou amestecat cu lapte apoi le-am pus la cuptor pentru 10-15 minute pâna s-au rumenit.
Se servesc calde dar sunt la fel de bune si reci.