Briose daneze

Postat de Anamaria7 in Dulciuri
15 Iul 2011 | 5271 vizualizari
Briose daneze

Reteta apartine Gabrielei Cara. Mama, impatimita a patiseriei, si-a dorit mult sa incercam minunile astea ciocolatoase. Si cel care a avut de castigat a fost, evident, tata! :))

Ingrediente

  • 500 gr faina
  • 25 gr drojdie
  • 115 gr zahar
  • 1 pliculet zahar vanilinat
  • 250 ml lapte
  • 100 gr unt topit
  • 5 galbenusuri
  • 1 lg esenta de rom
  • 1 lgt sare
  • coaja rasa de la o portocala
  • Finetti
  • 1 galbenus+1 lg lapte pt uns
  • bombonele pentru decor

Mod de preparare

Maia:

Dizolvam drojdia cu o lingura de zahar si 4 linguri de lapte caldut si o lasam sa se umfle.

Aluat:

Amestecam faina cu sarea si restul de zahar, apoi incorporam maiaua, galbenusurile, coaja de portocale, esenta de rom si laptele. Framantam bine aluatul, apoi il presaram cu putina faina, il acoperim cu un prosop si il punem la loc cald (cred ca zilele astea oriunde e bine :)) ) sa dospeasca.

Dupa ce aluatul a dospit, il framantam sa iasa aerul si il impartim in bucati egale in functie de cate briose vrem sa facem.

Luam fiecare bucatica, o turtim putin in forma rotunda, asezam o lingura cu varf de Finetti, inchidem ca un saculet si aplatizam ca un dreptunghi, apoi taiem pe lungime 3-4 linii cu rotitza. Prindem de capete si rasucim bine, apoi incovoiem precum melcul.

Le asezam in hartii speciale pentru briose sau direct in formele unse bine cu ulei si faina si le mai lasam 20min sa dospeasca. Apoi le ungem cu amestecul de galbenus si lapte si, eventual, decoram cu bombonele sau zahar cristal.

Tinem tava de briose la cuptor cca 35-40 min, primele 15min la 200C, apoi la 180C pana cand se bronzeaza bine :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose daneze" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Briose daneze

Postat de angyb

Briose daneze

Pt. inceput pregatim maiaua : Dizolvam drojdia cu o lingura de zahar, un pic de lapte cald si o lingura de faina alba si o lasam la loc cald pana cand se umfla. Amestecam faina cu sarea restul de...

Citeste continuarea

Briose daneze

Postat de ionela2682

Briose daneze

Am dizolvat zaharul si drojdia in lapte , am adaugat ouale , arome ( zahar vanilat, esenta de rom, coaja de lamaie )am adaugat faina putin cate putin  si am framantat bine pana am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.07.2011, 09:18
prima sunt si iau vreo 2
la 15.07.2011, 09:38
tare frumoase. Am tot zis si eu ca le incerc
la 15.07.2011, 10:52
foarte frumoase
la 15.07.2011, 11:01
ce frumos sunt lucrate
la 15.07.2011, 11:21
superbe!

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking