Brioşe de cacao cu branza

Postat de ionix in Dulciuri
5 Oct 2010 | 5395 vizualizari
Brioşe  de cacao cu branza

Brioşe de cacao cu branza `` „Steaua e numa’ una” .haide Steaua :)) dupa cum vedeti, doar una din briose este cu nuca de cocos de culoare albastru si in mijloc o steluta rosie... rezulta, Steaua e numa' una :)) :D

Ingrediente

Pentru aluat: ·    

  •  6 oua ·
  •  6 linguri zahar
  • 4-5 linguri cu faina
  • 5 linguri cacaoa
  • 100 ml ulei
  • 1 praf copt
  • 1 esenta rom ·
  • Coaja de la o portocala 

Pentru umplutura:

  • 200 g branza dulce
  • 50 g unt
  • 50 g zahar pudra
  • Coaja de lamaie
  • Cateva bombonele cu ciocolata si alune (gen bombimbon) :D sfaramitate


  Sirop pt décor:

  • 5-6 linguri cu apa+ 3-4 linguri cu zahar+ zeama de la jumatate de lamaie-àtoate date intr-un clocot…

     Décor:

  • Nuca de cocos si stelute


Mod de preparare

 

Preparare umplutura:

Branza se freaca cu untul si zaharul pana devine ca o crema. Se adauga zaharul vanilat si coaja de lamaie.

Preparare aluat:

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare , apoi se adauga zaharul si se bat in continuare. Peste albusurile batute spuma, se adauga galbenusurile unul cate unul. Se amesteca de jos in sus. Se adauga  uleiul, turnand putin cate putin, continuand sa amestecat de jos in sus. Faina se amesteca cu praful de copt si cacaoa si se pune, treptat, amestecand tot de jos in sus. Apoi se adauga coaja de portocala si esenta de rom.Ungem formele de briose cu unt si tapetam cu faina. Turnam aluat in ¾ din forma, o lingura din umplutura de branza si bombonele sfaramate iar apoi se da la cuptor. Cuptorul a fost incins in prealabil. Se lasa la cuptor circa 10-15 de minute la foc mediu, In partea de sus a cuptorului. Se face testul cu scobitoarea, mai spre margine unde n-avem branzica, inainte de a scoate briosele.

Se decoreaza dupa bunul plac.

Eu am uns cu sirop briosele si am presarat nuca de cocos. Astfel,  nuca de cocos sta lipita bine de briosa.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Brioşe de cacao cu branza" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert briose Ferrero

Postat de rocsi_1612

Desert briose Ferrero

Briosele: Ciocolata, rupta bucatele, o topiti pe baie de aburi, apoi o dati deoparte si o lasati sa se racoreasca. Intr-un bol puneti ouale cu un praf de sare si incepeti sa le mixati. Cand...

Citeste continuarea

Desert briose cu ciocolata si crema cu aroma de lamaie

Postat de rocsi_1612

Desert briose cu ciocolata si crema cu aroma de lamaie

Untul taiat cuburi, ciocolata rupta bucatele, le puneti impreuna pe baie de aburi. Amestecati pana sunt complet topite. Dati deoparte si lasati sa sa racoreasca, pana este putin caldut acest...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.10.2010, 20:09
Ooooooo,nu e prea stralucitoare STELUTA, dar briosele sunt bune 5 furculite
la 05.10.2010, 20:24
@Bunica... multumesc frumos... si pentru furci
la 05.10.2010, 20:28
buneeee...si eu vreau plssss
la 05.10.2010, 20:30
ce titlu
la 05.10.2010, 20:40
de unde microbul asta cu fotbalul Ionix?.............................m-am luat cu fotbalul si am uitat sa-ti cer o briosa

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking