Ingrediente
- 250 g faina
- 100 g zahar
- 2 lg cacao
- un praf de sare
- 1 plic praf de copt
- 2 oua
- 75 ml ulei
- 125 ml lape dulce
- 50 g ciocolata cu lapte
- 2-3 lg lapte
- visine congelate/din compot
- suc de visine din compot - pt. insiropat
- 200 ml frisca lichida Montare D'oro
- visine
Mod de preparare
Intr-un bol se amesteca ingredientele uscate: faina, zaharul, cacaua, sarea si praful de copt. Se adauga apoi ouale, uleiul si lapele si se mixeaza pana se omogenizeaza.
Ciocolata se topeste impreuna cu laptele, se lasa sa se racoreasca apoi se toarna peste compozitie. Se mixeaza din nou pana se incorporeaza in aluat.
Se pregateste tava speciala cu hartiute pentru briose. Se umplu formele pe trei sferturi cu aluat iar deasupra se asaza cateva visine. Se da tava la cuptorul preincalzit la 170 de grade si se lasa cca 30 de minute sau pana trec testul scobitorii. Se scot din cuptor, se pun pe un gratar si se lasa sa se raceasca.
Se bate frisca apoi se pregateste un posh.
Briosele se insiropeaza cu sucul de visine din compot apoi se orneaza cu frisca. Deasupra se pune cate o visina si se servesc cu mare pofta.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose de ciocolata cu visine si mot de frisca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (31)
|