Briose de ciocolata cu visine si mot de frisca

Postat de mirela0911 in Retete Montare D’oro
11 Dec 2018 | 4002 vizualizari
Briose de ciocolata cu visine si mot de frisca

Nu mai facusem de mult timp briose si am zis ca e ocazia perfecta pentru un astfel de desert care iti incanta privirea si gustul. Si de aceasa data m-a ajuat frisca Montare D'oro cu ajutorul careia am facut moatze mandre si pufoase pe briose. Si pentru ca se apropie Craciunul, aceste briose ii vor incanta pe cei mici cu siguranta si pe Mos Craciun. Incepe sa imi placa tot mai mult aceasta frisca care are tinuta, se bate repede si are un gust bun, iar zahar nu mai trebuie adaugat, aceasta fiind deja dulce.

Ingrediente

  • 250 g faina
  • 100 g zahar
  • 2 lg cacao
  • un praf de sare
  • 1 plic praf de copt
  • 2 oua
  • 75 ml ulei
  • 125 ml lape dulce
  • 50 g ciocolata cu lapte
  • 2-3 lg lapte
  • visine congelate/din compot
  • suc de visine din compot - pt. insiropat
  • 200 ml frisca lichida Montare D'oro
  • visine

Mod de preparare

Intr-un bol se amesteca ingredientele uscate: faina, zaharul, cacaua, sarea si praful de copt. Se adauga apoi ouale, uleiul si lapele si se mixeaza pana se omogenizeaza. 

Ciocolata se topeste impreuna cu laptele, se lasa sa se racoreasca apoi se toarna peste compozitie. Se mixeaza din nou pana se incorporeaza in aluat.

Se pregateste tava speciala cu hartiute pentru briose. Se umplu formele pe trei sferturi cu aluat iar deasupra se asaza cateva visine. Se da tava la cuptorul preincalzit la 170 de grade si se lasa cca 30 de minute sau pana trec testul scobitorii. Se scot din cuptor, se pun pe un gratar si se lasa sa se raceasca.

Se bate frisca apoi se pregateste un posh.

Briosele se insiropeaza cu sucul de visine din compot apoi se orneaza cu frisca. Deasupra se pune cate o visina si se servesc cu mare pofta. 

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose de ciocolata cu visine si mot de frisca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (31)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort cu trei blaturi si trei creme

Postat de Pungasa_Rogue

Tort cu trei blaturi si trei creme

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Blat cu cacao: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se mixeaza apoi cu zaharul pana cand devin ca...

Citeste continuarea

Tort Feerie de Iarna

Postat de ancutsa

Tort Feerie de Iarna

  Decoraţiuni: Se topeşte ciocolata albă pe baie de abur, se lasă un pic să se răcească, dar numai cât să se închege un pic, nu să se întărească. Se toarnă...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.12.2018, 22:15
Ce frumușele sunt!
la 11.12.2018, 22:15
Ce drăguțe sunt...!
la 11.12.2018, 22:21
frumoase
la 11.12.2018, 22:22
Sa mance mama , motzul lor ))
la 11.12.2018, 22:27
Drăgălașe și delicioase!

Vezi toate comentariile (31)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking