Briose de Craciun

Postat de rodica88 in Retete Montare D’oro
11 Dec 2018 | 2868 vizualizari
Briose de Craciun

   M-am gandit sa va impartasesc si voua reteta mea de briose pe care le-am ornat special cu tematica de Craciun. Este o reteta usor de pregatit, iar copiii mei sunt foarte incantati cand pregatesc briose daca sunt pregatite cu crema si multe bombonele.

Ingrediente

  • Aluatul de brioșe
  • 3 oua
  • 150 grame de zahar
  • 100 ml de lapte
  • 100 ml de ulei
  • 150 grame de faina
  • 1 praf de copt
  • 1 plic de zahar vanilinat
  • esenta de vanilie
  • Crema
  • 200 ml de frisca lichida Montare d'Oro
  • 150 grame de branza delaco
  • 2 linguri de zahar pudra
  • Decor
  • fulgi de ciocolata
  • colorant alimentar verde
  • ornamente pentru prajituri

Mod de preparare

    Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei, dupa care incalzim cuptorul la 180 grade C.

Pentru pregatirea aluatului de briose, separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le mixam spuma cu 100 grame de zahar si zaharul vanilinat, iar restul de zahar il mixam cu galbenusurile pana se topeste zaharul. Peste albusurile batute spuma, turnam compozitia de galbenusuri si le amestecam incet, dupa care turnam cate putin de ulei si mixam cu mixerul la viteza mica. Dupa ce am terminat cu uleiul, adaugam cate putin din lapte pana il incorporam tot in aluatul pentru briose. Faina o amestecam cu praful de copt si punem cate putin peste compozitia lichida, iar la final adaugam o lingurita esenta de vanilie.

  Pregatim tava cu hartie pentru briose si umplem formele pana la jumatate, iar deasupra eu am pus fulgi de ciocolata, puteti pune nutela sau ce doriti. Bagam tava la cuptor pentru 25 de minute.

  Pentru crema am mixat branza cu zaharul pudra si am adaugat cate putin din frisca lichida dupa care mixam crema pana se bate frisca tare. Impartim crema in doua, jumatate din crema am lasat-o alba, iar in cealalta jumatate am adaugat colorant alimentar verde. Dupa ce s-au racit briosele, le-am ornat cu crema, iar deasupra am pus ornamente pentru prajituri.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose de Craciun" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (5)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert cupcakes cu alune de padure si ciocolata

Postat de Constelatialeu

Desert cupcakes cu alune de padure si ciocolata

Faina, cacaua, bicarbonatul si sarea se pun cernute impreuna intr-un bol. Laptele de cocos, zaharul, uleiul, sucul de lamaie si esenta de vanile se amesteca bine, apoi se adauga ingredientele...

Citeste continuarea

Briose Caciula lui Mos Craciun

Postat de Constelatialeu

Briose Caciula lui Mos Craciun

Eu am dublat cantitatile, pentru ca aveam nevoie de mai multe ''caciulite''. Mai intai, am amestecat faina cu cacao, bicarbonat, praf de copt si sare. In alt vas, am pasat bine bananele, am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.12.2018, 11:03
Frumoase si gustoase!
la 12.12.2018, 11:51
la 12.12.2018, 13:45
bune!
la 12.12.2018, 20:36
Mmm, ce bune sunt!
la 14.12.2018, 09:23
Bune!

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking