Ingrediente
- Aluatul de brioșe
- 3 oua
- 150 grame de zahar
- 100 ml de lapte
- 100 ml de ulei
- 150 grame de faina
- 1 praf de copt
- 1 plic de zahar vanilinat
- esenta de vanilie
- Crema
- 200 ml de frisca lichida Montare d'Oro
- 150 grame de branza delaco
- 2 linguri de zahar pudra
- Decor
- fulgi de ciocolata
- colorant alimentar verde
- ornamente pentru prajituri
Mod de preparare
Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei, dupa care incalzim cuptorul la 180 grade C.
Pentru pregatirea aluatului de briose, separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le mixam spuma cu 100 grame de zahar si zaharul vanilinat, iar restul de zahar il mixam cu galbenusurile pana se topeste zaharul. Peste albusurile batute spuma, turnam compozitia de galbenusuri si le amestecam incet, dupa care turnam cate putin de ulei si mixam cu mixerul la viteza mica. Dupa ce am terminat cu uleiul, adaugam cate putin din lapte pana il incorporam tot in aluatul pentru briose. Faina o amestecam cu praful de copt si punem cate putin peste compozitia lichida, iar la final adaugam o lingurita esenta de vanilie.
Pregatim tava cu hartie pentru briose si umplem formele pana la jumatate, iar deasupra eu am pus fulgi de ciocolata, puteti pune nutela sau ce doriti. Bagam tava la cuptor pentru 25 de minute.
Pentru crema am mixat branza cu zaharul pudra si am adaugat cate putin din frisca lichida dupa care mixam crema pana se bate frisca tare. Impartim crema in doua, jumatate din crema am lasat-o alba, iar in cealalta jumatate am adaugat colorant alimentar verde. Dupa ce s-au racit briosele, le-am ornat cu crema, iar deasupra am pus ornamente pentru prajituri.
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose de Craciun" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (5)
|