Briose de Paste

Postat de laylalala in Dulciuri
6 Apr 2010 | 6875 vizualizari
Briose de Paste

Ingrediente

  • Pentru aluat
  • 100 gr unt
  • 150 gr zahar brun
  • 1 plic zahar vanilat bourbon
  • 6 oua, separate
  • coaja rasa si zeama de la 1 portocala
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • 360 gr faina
  • 1 plic praf de copt
  • 100 gr migdale macinate
  • 260 gr cirese confiate, tocate marunt 
  • Pentru decor  DECOR CU OUA
  • 100 gr zahar pudra amestecat cu 1-2 linguri zeama de lamaie
  • bomboane in forma de ouBRIOSE-PUI – cu frisca si nuca de cocos
  • 100 ml frisca lichida
  • 100 gr nuca de cocos, usor prajita
  • 3 migdale intregi
  • bomboane/jeleuri rosii
  • BRIOSE-PUI – cu branza si nuca de cocos
  • 500 gr Quark sau alta branza cremoasa
  • 1 plic pudding de vanilie
  • 250 ml lapte
  • 200 gr zahar pudra
  • 1 plic Finesse Bourbon-Vanilla Aroma
  • 100 gr nuca de cocos, usor prajita
  • 3 migdale intregi
  • bomboane/jeleuri 

Mod de preparare

Pentru aluat, se incalzeste cuptorul la 180⁰C.Se tapeteaza cu foi speciale 1-2 tavi de briose
Intr-un vas, se bate untul cu zaharul brun si zaharul vanilat bourbon.Se adauga galbenusurile, coaja rasa si zeama de portocala si esenta de vanilie si se amesteca.Intr-un vas se amesteca faina cu praful de copt si migdalele macinate apoi se inglobeaza in amestecul cu galbenusuri. Intr-un alt vas se bat albusurile spuma cu un praf de sare apoi se inglobeaza in restul ingredientelor.Se inglobeaza si ciresele confiate apoi se imparte aluatul in tava.Se dau briosele la copt 20-30 minute pana cand au crescut si s-au rumenit.
Pentru briosele cu oua, se ung briosele cu glazura obtinuta din zaharul pudra si zeama de lamaie apoi se aseaza deasupra fiecarei briose cate 3 bomboane.
Pentru briosele-pui cu frisca, se bate frisca pana cand se inatreste.Se desprind de pe briose foile in care s-au copt si se intorc invers.Se imbraca briosele in frisca batuta apoi se presara cu nuca de cocos.Pentru cioc, se aseaza o migdala iar din jeleuri/bomboane rosii se pun picioruse.
Pentru briosele-pui cu branza,se prepara pudding-ul cu 250 ml lapte conform instructiunilor de pe ambalaj apoi se lasa sa se raceasca complet. Se bate apoi pudding-ul racit cu branza, zaharul pudra si esenta Finesse Bourbon-Vanilla Aroma. Se desprind de pe briose foile in care s-au copt si se intorc invers.Se imbraca briosele in crema de branza apoi se presara cu nuca de cocos.Pentru cioc, se aseaza o migdala iar din jeleuri/bomboane se pune creasta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose de Paste" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (4)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Briose aperitiv cu paste fainoase

Postat de merisor67

Briose aperitiv cu paste fainoase

Preparam intai pastele. Punem apa la fiert si adaugam ½ lingurita sare. Cand apa atinge punctul de fierbere, adaugam pastele si le lasam sa fiarba 15 minute pana sunt bine preparate....

Citeste continuarea

Briose de spaghete cu branza

Postat de MotanLaOale

Briose de spaghete cu branza

Spaghetele se fierb in apa cu sare conform indicatiile de pe ambalaj. Branza se rade si se amesteca cu ouale si smantana. Cand sunt fierte, spaghetele se trec prin apa rece si se scurg....

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Comentarii

la 06.04.2010, 12:00
he he, ce haiose sunt, felicitari
la 06.04.2010, 15:25
f misto
la 06.04.2010, 17:05
foarte dragute
la 04.05.2013, 00:25

Vezi toate comentariile (4)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking