Pasca umpluta cu ciocolata

Postat de miha in Dulciuri
6 Apr 2010 | 26940 vizualizari
Pasca umpluta cu ciocolata

Ingrediente

  • 300 g aluat de cozonac
  • Umplutura:
  • 150 g cacao neagra
  • 150 g zahar
  • 30 g amidon
  • 8 galbenusuri
  • esenta de vanilie
  • 30 ml lapte
  • 200 g unt
  • 3 linguri (pline ochi) smantana groasa

Mod de preparare

Pentru baza am folosit o parte din aluatul ce l-am facut pentru cozonacul moldovenesc.

Umplutura:

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana devin ca o crema. Se adauga cacaoa, laptele si amidonul. Dupa ce s-a omogenizat totul se pune vasul la foc mic (sau la baine marine) si se amesteca incontinuu pana incepe sa se ingroase. Se lasa putin la racit, apoi se adauga untul moale si smantana.

Intr-o tava detasabila (26 cm diametru) tapetata cu hartie de copt se intinde aluatul, ridicand putin si pe peretii formei, formand o bordura. Se toarna umplutura, apoi se da la cuptor la foc mediu, timp de 1 ora, pana umplutura incepe sa capete consistenta.

Se lasa la racit in forma, se scoate inelul detasabil si se orneaza dupa preferinta.

Eu am folosit oua de ciocolata. :)

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca umpluta cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (27)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Churros

Postat de Constelatialeu

Churros

Laptele, apa, zaharul, praful de sare si untul se pun intr-o cratita pe foc pana dau in clocot. Se trage cratita de pe foc si se adauga faina, amestecand repede si energic sa nu se formeze...

Citeste continuarea

Desert cu zmeura, ciocolata si lamaie

Postat de rocsi_1612

Desert cu zmeura, ciocolata si lamaie

Crema de cacao: Intr-o cratita amestecati laptele cu zaharul, amidonul, apoi puneti pudra de roscove cernuta. Amestecati bine, transferati cratita pe foc. Invartiti conntinuu cu un tel, pana...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.04.2010, 08:55
din pasca chiar ca vreau o feliuta..mai ai?
la 06.04.2010, 09:16
adica tort,nu?
la 06.04.2010, 09:28
cred ca a fost delicioasa.....
la 06.04.2010, 10:21
arata bine, dar pasca e cu branza nu?
la 06.04.2010, 10:44

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking