Pasca cu branza dulce si ciocolata

Postat de diamond in Prajituri
30 Apr 2013 | 9041 vizualizari
Pasca cu branza dulce si ciocolata

pasca cu dublul strat unul de ciocolata, unul cu branza va intampina in pragul Pastelui! cromatica e placuta nu zic nu, dar si gustul e pe masura!

Ingrediente

  • Ingrediente blat
  • 300g faina
  • 180g zahar
  • 40 gr cacao
  • 200 gr unt
  • 2 oua
  • 1 plic praf de copt
  • Ingrediente umplutura
  • 50 gr. unt
  • 40 gr. amidon
  • 100 gr. ciocolata alba
  • 550 gr. branza grasa de vaci
  • 200 ml frisca lichida
  • 100 gr. smantana grasa
  • 4 oua
  • 150 gr. zahar
  • 1 plic zahar vanilat de bourbon

Mod de preparare

Intr-un castron se mixeaza bine zaharul cu oualele intregi. Se adauga untul moale... mixam iar bine, bine. Se adauga apoi in ploaie faina amestecata cu praful de copt...apoi se adauga cacaoa. Va rezulta un aluat mai gros... pe care il repartizam intr-o forma cu fund si pereti detasabili...pe care o ungem cu putin ulei si o tapetam cu faina...M-am chinuit putin ca sa uniformizez compozitia in tava dar totul a iesit bine. Tava se da in cuptorul preincalzit timp de 10-15 minute, la o temperatura de 170 grade.

Intre timp pregatim umplutura: intr-un castron adaugam ingredientele la gramada...branza, oulalele batute usor, smantana, frisca lichida, amidonul, ciocolata topita amestecata cu untul, zaharul si zaharul de bourbon. Am aruncat si niste stafide inmuiate in rom. Se amesteca pana se omogenizeaza.

Intre timp scoatem blatul din cuptor iar deasupra turnam umplutura. Nivelam compozitia si dam la cuptor crescand usor temperatura la 180 grade. Cand e gata, e usor aurie deasupra... se scoate la racit... o lasam in forma pana se racoreste complet. Daca incercati sa o scoateti calda, se va crapa... si nu se va putea taia bine. Pudrati-o cu zahar sau decorati-o dupa bunul plac... se pastreaza bine la frigider!

Blatul e usor crocant ciocolatos dar compozitia e super delicioasa

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca cu branza dulce si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert pasca cu branza, merisoare, stafide si glazura de ciocolata

Postat de mirela0911

Desert pasca cu branza, merisoare, stafide si glazura de ciocolata

Aluatul: Intr-un bol se cerne faina. Se adauga sarea, zaharul si untul la temperatura camerei. Se amesteca cu mana. Se adauga cate putin laptele dulce. Se rastoarna pe masa de lucru si se...

Citeste continuarea

Desert pasca cu branza si glazura de ciocolata

Postat de RuxyRux

Desert pasca cu branza si glazura de ciocolata

Ouale intregi se mixeaza cu un praf de sare, apoi cu zaharul pana isi tripleaza volumul. Untul se topeste si se amesteca cu branza dulce si apoi cu iaurtul, vanilia, esenta de rom si ...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.04.2013, 18:37
la 30.04.2013, 18:49
Imi place, dar nu stiu daca as face-o chiar de Pasti!
la 30.04.2013, 18:55
la 30.04.2013, 19:04
la 30.04.2013, 19:30
Buna pasca

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking