Desert pasca cu branza, merisoare, stafide si glazura de ciocolata

Postat de mirela0911 in Prajituri
24 Mai 2019 | 2834 vizualizari
Desert pasca cu branza, merisoare, stafide si glazura de ciocolata

Chiar daca a trecut Pastele, se poate pregati acest desert ca un cheesecake, indiferent cum, va fi la fel de delicios. "Retete pentru mese in familie"

Ingrediente

Pt. aluat:

  • 450 g faina
  • un praf de sare
  • 1/2 lgt sare
  • 100 g zahar
  • 100 g unt
  • 120 g lapte dulce

Pt. umplutura:

  • 1 kg branza cremoasa
  • 200 g zahar
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • 2 galbenusuri
  • 1 lgt coaja rasa de lamaie
  • 3 lg gris
  • 1 lg faina
  • 100 g merisoare
  • 50 g stafide aurii
  • 2 lg gris

Pt. glazura:

  • 100 g ciocolata amaruie
  • 30 ml frisca lichida

Mod de preparare

Aluatul: Intr-un bol se cerne faina. Se adauga sarea, zaharul si untul la temperatura camerei. Se amesteca cu mana. Se adauga cate putin laptele dulce. Se rastoarna pe masa de lucru si se framanta pana se obtine un aluat omogen. Se acopera cu folie si se da la rece pentru o jumatate de ora.

Umplutura: Intr-un bol se pune branza, zaharul, vanilia si galbenusurile. Se mixeaza bine pana se omogenizeaza. Se adauga apoi coaja rasa de lamaie, merisoarele si stafidele aurii. Se amesteca cu o spatula apoi se presara grisul si faina. Se amesteca din nou. Se da deoparte.

Se scoate aluatul de la rece. Pe masa infainata se intinde aluatul in forma rotunda de dimensiune mai mare decat tava pentru a acoperi si peretii acesteia.

Se tapeteaza cu hartie de copt o tava rotunda cu diametrul de 26 cm. Se asaza cu grija aluatul imbracand si peretii formei. Se inteapa cu o furculita din loc in loc aluatul. Se presara grisul apoi se toarna compozitia de branza. Se niveleaza si se da la cuptorul preincalzit la 170 de grade pentru 1 ora si 10 minute. Se verifica daca este facuta pasca cu lama unui cutit. Se introduce in mijlocul compozitiei. Daca iese curata inseamna ca este gata. Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca bine apoi se transfera pe un platou.

Intr-o craticioara se pune ciocolata la topit impreuna cu frisca lichida. Dupa ce s-a omogenizat compozitia, se lasa putin sa se racoreasca apoi se toarna peste pasca. Se intinde cu grija pe toata suprafata. Se da din nou la rece pentru a se intari ciocolata.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert pasca cu branza, merisoare, stafide si glazura de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Retete similare

Desert negresa cu nuca si ciocolata

Postat de eumimi

Desert negresa cu nuca si ciocolata

Se mixeaza untul cu zaharul. Se adauga galbenusurile, cacaua si esenta si se mixeaza in continuare pana cand sunt incorporate bine. Adaugam albusurile batute spuma si amestecam usor cu o...

Citeste continuarea

Desert rulada girafa cu mascarpone si zmeura

Postat de mirela0911

Desert rulada girafa cu mascarpone si zmeura

Se pun ouale intr-un bol. Se pune praful de sare si se bat ouale bine. Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana isi dubleaza volumul. Se adauga faina amestecata cu praful de copt si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.05.2019, 21:05
Ce ai avut cu Merisor, asa rau te-a suparat de-ai bagat-o in branza ?
la 24.05.2019, 21:16
))
la 24.05.2019, 21:22
la 24.05.2019, 21:39
Da' ce buna o fost! )
la 24.05.2019, 21:41
buna buna

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking