Desert prajitura cu nuca, visine si crema de vanilie

Postat de rocsi_1612 in Prajituri
18 Dec 2020 | 7536 vizualizari
Desert prajitura cu nuca, visine si crema de vanilie

In ultima perioada de timp am mai copt ceva prajituri, nu neaparat pentru testare, ci ca sa vedem care ne place mai mult, ca sa le pregatim de sarbatori. Insa la mine, daca prajiturile sunt cremoase, pe ai mei i-am cucerit cu siguranta, pentru ca ei adora prajiturile cu crema. Daca ar fi dupa mine as face doar fursecuri! 😂😂😂. Aceasta a iesit nemaipomenita, iar visinele s-au potrivit de minute in toata aceasta combinatie. Indulcitor de la Green Sugar am folosit si de aceasta data, in locul zaharului.

Ingrediente

  • Pentru 2 foi de blat:
    • 5 oua
    • 5 linguri indulcitor pulbere
    • 4 linguri ulei
    • 4 linguri lapte
    • 100 gr nuca prajita si macinata
    • 6 linguri faina
    • 1 lingurita praf de copt
    • 2 lingurite vanilie
    Pentru crema de vanilie:
    • 500 ml lapte
    • 5 linguri amidon
    • 3 linguri indulcitor pulbere
    • 100 gr ciocolata alba cu indulcitor
    • 100 gr unt 80% grasime
    • 2 lingurite vanilie
    • 1 borcan mic visine fara samburi (sau de la congelator)
    In plus:
    • sirop (apa + indulcitor + amaretto)
    • 30 gr ciocolata neagra cu indulcitor
    • 50 ml smantana pentru frisca
    • 2-3 linguri nuca tocata

Mod de preparare

Pentru foile de blat: Separati ouale. Albusurile le bateti spuma cu un praf de sare, adaugati indulcitorul treptat, mixati pana bezeaua devine ferma. Galbenusurile le amestecati cu uleiul, le puneti peste albusuri si mixati. Adaugati laptele si vanilia. Faina cernuta impreuna cu praful de copt le incorporati usor, cu o paleta de silicon. La final incorporati nuca macinata. Tapetati cu hartie de copt o tava de 20/32 cm. Turnati jumatate din compozitia de blat, o nivelati. O introduceti in cuptorul incins, la 180 de grade, pentru 10-12 minute. La fel procedati si cu a doua foaie. Le lasati sa se raceasca.

Crema de vanilie: Intr-o cratita amestecati laptele cu indulcitorul si amidonul. O transferati pe foc, focul sa fie potrivit si invartiti mereu cu telul, pana crema se ingroasa ca o budinca. O dati deoparte cand este gata, adaugati ciocolata alba si amestecati pana este complet topita. Acoperiti crema cu folie, o lasati sa se raceasca. Untul de la temperatura camerei il mixati putin, adaugati crema rece, vanilia si mixati pana crema devine spumoasa. In tava puneti hartie de copt, asezati prima foaie de blat. O insiropati putin, puneti crema de vanilie, mai mult de jumatate si o nivelati. Asezati din loc in loc visine si le apasati usor cu degetul in crema. Puneti a doua foaie, o insiropati si apoi nivelati restul de crema. Acoperiti prajitura si o dati la rece 3-4 ore. Amestecati ciocolata neagra cu smantana pentru frisca, le topiti pe baie de aburi amestecand continuu. Puneti ciocolata topita intr-un pos cu varf foarte subtire. Scoateti prajitura de la rece si ii faceti un model cu ciocolata topita. Deasupra presarati nuca tocata. Lasati sa se intareasca putin ciocolata, apoi o puteti taia si servi. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu nuca, visine si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o reÈ›etă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci È™i miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert rulada cu cocos, lime si visine

Postat de rocsi_1612

Desert rulada cu cocos, lime si visine

Blatul: Intr-un bol separati ouale. Rasturnati si cele 3 albusuri peste albusurile din bol, presarati un praf de sare si mixati. Cand incep sa devina spumoase, adaugati indulcitorul si...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu visine si ciocolata

Postat de oanapl

Desert prajitura cu visine si ciocolata

Pentru blat, mixezi albuÈ™urile cu puÈ›ină sare până devin spumoase, apoi adaugi treptat zahărul măcinat amestecat cu zaharul vanilat. După ce ai adăugat jumătate din cantitatea de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.12.2020, 19:59
Superba prajitura si prezentarea
la 18.12.2020, 20:18
la 18.12.2020, 20:34
la 18.12.2020, 21:09
Ce bine arata
la 18.12.2020, 21:53
Ce combinatie delicioasa !

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking