Briose de post pentru Mos Craciun

Postat de Valclaudia in Mancaruri de post
20 Dec 2015 | 4201 vizualizari
Briose de post pentru Mos Craciun

pentru Mos Craciun

Ingrediente

  • 1 cana si jumatate de zahar
  • 1 cana seminte de in
  • 3 cani faina alba
  • 1/2 cana pulbere din coaja de struguri
  • 1 plic praf de copt+ 1 lingurita rasa bicarbonat de sodiu
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • un praf sare de Himalaya
  • 1/2 cana ulei de floarea soarelui
  • 2 cani apa minerala
  • 50 gr. nuca + 2 linguri zahar tos pentru caramelizat nuca
  • 100 gr. ciocolata amaruie
  • bombonele pentru decor din zahar

Mod de preparare

Preincalzim cuptorul la 180 grade.

Topim 2 linguri de zahar la foc mic intr-o craticioara.

Adaugam nuca taiata grosier, , dam deoparte de pe foc si turnam zaharul caramelizat pe o folie din silicon.

Lasam la racit, apoi rupem zaharul bucati si il trecem prin robot.

Punem intr-un castron apa minerala, uleiul, zaharul, bicarbonatul+praful de copt stinse in zeama de lamaie, pulberea din coaja de struguri si sarea, mixam pana se topeste zaharul.

Adaugam faina si mixam pana obtinem un amestec omogen pe care il impartim apoi in forme de briose in care am asezat in prealabil hartiute de copt.

Peste compozitie presaram krant (nuca caramelizata) si dam apoi formele la cuptor pana se coc briosele si trec testul cu scobitoarea.

Scoatem briosele din cuptor, le scoatem si din formele de silicon, le asezam pe un gratar si le lasam la racorit.

Topim ciocolata pe baie de aburi, eu am mai adaugat doua linguri de apa, apoi decoram briosele cu ciocolata si la final presaram bombonele de zahar pentru decor.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose de post pentru Mos Craciun" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Mancare de ciuperci cu cartofi

Postat de rocsi_1612

Mancare de ciuperci cu cartofi

Ciupercile le spalam bine si le punem la scurs. Cartofii ii curatam, spalam si ii taiem cuburi potrivite. Ceapa o curatam si o tocam marunt, iar pe cea verde o taiem rondele. Morcovii ii...

Citeste continuarea

Chiftele cu mazare si orez

Postat de sufletista

Chiftele cu mazare si orez

Mazarea o fierbem instructiunilor de pe pachet, o scurgem bine si o pisam cu ajutorul blenderului sau paleta pentru piure. Orezul fiert cu sare, piper, ulei de masline si condimente pentru...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

Barista Max + Espresso Machine

- 1500 lei
2999.99 lei
1499.99 lei

Comentarii

la 20.12.2015, 18:11
Bravooo!!! Ce frumos au reusit!!!
la 20.12.2015, 18:11
Mos Craciun tine post, valeuuu, de aia nu vine la mine...0
la 20.12.2015, 18:18
Bune
la 20.12.2015, 18:20
Bune rău!
la 20.12.2015, 18:20
Rasfatat mai este Mos Craciun in perioada asta! ) Bune briose i-ai dedicat!

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking