Briose din albusuri

Postat de MotanLaOale in Prajituri
23 Noi 2012 | 5695 vizualizari
Briose din albusuri

Ingrediente

  • 4 albusuri
  • 100 g zahar
  • 100 g unt
  • 160 g faina
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • stafide
  • coaja de portocale praf
  • zeama de la o portocala
  • un praf de sare

Mod de preparare

Albusurile se bat tare cu un praf de sare.

Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana se intareste.

Se adauga untul topit si racit si aromele si se mixeaza.

Se adauga faina amestecata cu praful de copt si se amesteca usor cu o spatula.

Se pune hartie speciala in formele de briose si se pune o lingura din compozitie.

Se presara cateva stafide in fiecare forma si se acopera cu inca o lingura de compozitie.

Din ingrediente mi-au iesit 12 briose.

Se introduc in cuptorul preincalzit pentru 25-30 minute.

Se face testul cu scobitoarea.

Se pot orna dupa preferinta. Eu nu le-am ornat.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose din albusuri" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (36)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert briose din albusuri cu mac

Postat de eumimi

Desert briose din albusuri cu mac

Punem albusurile in bolul mixerului si incepem sa le mixam 2-3 minute. Adaugam zaharul treptat si mixam pana cand devin o bezea ferma. Adaugam faina, praful de copt si esenta si...

Citeste continuarea

Desert briose din albusuri cu capsuni si samburi de cacao

Postat de panacris

Desert briose din albusuri cu capsuni si samburi de cacao

Albușurile reci, se bat energic împreună cu sarea și oțetul. După ce au devenit o spumă consistentă, se adaugă zahărul, zahărul vanilinat și se continuă baterea, până ce...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.11.2012, 10:45
Ete la ele ce au crescut. Îţi vine să le mănânci
Bravo Vladimir
la 23.11.2012, 10:45
eu vin cu sampania , ma rog , spumoasele , spumantele pe care mi le permit .
la 23.11.2012, 10:46
vin si eu la briose si la sampanie
la 23.11.2012, 10:51
cam prajituresti de-o vreme Motanel
vorba lui Victor,parca-ti vine sa le mananci
la 23.11.2012, 10:52
delicioase

Vezi toate comentariile (36)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking