Ingrediente
- pentru aluat:
- 1 cutie lapte de cocos de 400 ml
- 50 gr unt gras topit si racit
- 1 galbenus
- 1 lingurita sare
- 3 linguri zahar
- 630 gr faina alba
- 2 linguri drojdie uscata
- pentru umplutura:
- 250 gr nuca de cocos
- 100 gr branza dulce de vaci (eu am folosit 2 cutiute de branza calcica pentru copii de la Delaco)
- 50 gr lapte praf
- 4 linguri indulcitor pulbere (sau zahar cat doriti de dulce)
- 1 albus
- 1 praf de sare
- 12 samburi de migdale
- pentru decor:
- miere
- fulgi din nuca de cocos
- fulgi de migdale
Mod de preparare
Pentru aluat: aluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in ordinea scrisa mai sus la ingrediente. Dupa ce masina a framantat aluatul, am pus aluatul intr-un castron uns cu putin ulei de floarea soarelui, am acoperit cu folie alimentara si l-am lasat sa dospeasca la loc caldut 30 minute.
Pentru umplutura: eu am folosit robotul de bucatarie pentru ami usura si a grabii treburile...Am pus in bolul robotului branzica, am dat cateva pulsatii pentru a faramita branza, am adaugat nuca de cocos, laptele praf si indulcitorul, am pornit robotul si am lasat pana ingredientele sau amestecat, 1 minut este suficient. Albusul de ou l-am batut spuma cu un praf de sare si l-am adaugat la umplutura, amestecand usor cu o lingura.
Pe masa de lucru am rasturant aluatul, eu folosesc o folie din silicon, am rupt cate o bucata din aluat, atat cat am vrut de mari sa-mi iasa briosele, luand in calcul si ca ele vor mai creste, am intins bucata de aluat cu sucitorul, dandui o forma rotunda, am pus in mijloc o lingurita de umplutura, o migdala, am adunat marginile, i-am dat forma sferica aluatului si l-am pus in tava de briose cu hartie speciala pentru briose.
Pentru cozonac: aluatul ramas(destul de mult) l-am intins pe masa de lucru intr-o foaie de marime apropiata cu tava in care urma sa-l coc. Am pus peste aluat umplutura ramasa, am intins-o pe toata suprafata, am rulat aluatul cu umplutura si l-am pus in forma de cozonac cu model(nu stiu cum ii zice la forma asta:)))) Forma am uns-o dinainte cu ulei si am tapetat-o cu zahar pudra cu aroma de vanilie. Am lasat sa mai dospeasca briosele si cozonacul pana si-au dublat volumul, apoi le-am dat la cuptorul incins la 180 grade pentru 15 minute briosele si 20-25 minute cozonacul. Cat sunt calde le-am uns cu ajutorul unei pensule cu miere si le-am decorat cu fulgi de migdale si nuca de cocos. Sa va fie de folos!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose din aluat dospit cu lapte de cocos si umplutura cu nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
|